Dåligt samvete.

Standard

Kicki tog den här bilden på midsommar.

Galet ibland. Bara för att jag hade speciella planer fick jag dåligt samvete när det inte blev av. Trots att jag vet att hundarna fått vad dom behöver, för vi gick ju en normal promme och sen var vi ute och tränade agility i 3 timmar… Hundarna ser dessutom trötta ut. Men samvetet gnager ändå..

Idag ska det bli bättre!

Men oavsett. Tänkte utvärdera agilityn.. Känner mig ganska kass i agilityn just nu. Mitt minne har verkligen blivit sämst och jag har glömt alla bra övningar som EM hjälpt mig med. Jag känner att min koordination är kass och jag vet inte vad jag gör. haha. Det är bra, för då är jag och Ninja på samma nivå. Ninja har ett enormt sug till hinder och tunnlar och allt, men hon har ingen aning vad handling är.. Så det är vad jag måste satsa på med henne. Först så försökte jag träna bakombyten med ett hinder då jag satte henne och gjorde ett bakombyte, men hon verkade inte förstå det utan gör små piruetter, speciellt när jag börjat från högra sidan..  Man märker även på henne en del lydnads grejer trots att hon har så mycket hindersug. Lättare att vara på vänster, titta på föraren etc.

 

Det som är svårt med henne är att hon är såå duktig. Hon vill alltid göra sitt bästa och riktigt snabbt. Hon kan hinder, om än inte alla, så man tänker att hon ska kunna mer än hon gör.. Det är lätt att man lägger nivån för högt, och det gjorde jag HELA tiden under träningen! Men man får lära sig av sina misstag..

Iallafall fick jag gå back to basics helt och köra ”torrhandling”. Elin som jag tränade med hade nyligen tittat på Greg Derretts grundträningsfilm, så vi försökte göra lite övningar därifrån..

Jag har märkt:

1. hon har svårare att svänga när jag är på höger sida än på vänster, det är genomgående.

2. jag är sämst på att kasta (som vi inte visste det redan)

3. hon smiter gärna bakom ryggen när det blir tight i cirkelträningen. Jag måste helt enkelt göra det lättare!

4. jag måste skriva ner övningar vi ska köra, för jag kommer inte ihåg något nu…

Sen fick hon också göra lite ljud med gungan. Hon är ju rätt ljudkänslig, så jag tror det är viktigt att vara noga med detta! När jag satt ner på ena sidan så fattade hon inget, men stod jag upp på andra sidan gick det bra, då förstod hon vad hon skulle göra..

Film på mina klanterier:

Rusa:

Som ni vet så kör vi inte så jättemycket med Rusa just nu, men hon verkade piggare idag! Trots att det var varmt så var hon pepp på agilityn, så det var kul..

Jag tror jag redan glömt endel vi körde (filmade ju inte så då kan man ju inte komma ihåg.. haha). Men vi körde lite med två hinder och började successivt göra ett hörn, från att ha hoppat innerhörnet, tills man skruvat ut ena hindret så det blev ett staket, och sen vidare till ytterhörn.. Vi kom till staketet bara, men det gick bra! Tur att jag har Elin med mig som noterar att jag gjorde olika beroende på hur hindren stod, som gjorde att Rusa såklart gjorde olika.. Förvirrade jag!

Vi gjorde lite ljud med gungan, och nu tycker jag hon fattar direkt och tycker det är kul (hon smet minsann och gjorde ljud när jag skulle prova med Ninja). Så nu ska jag gå vidare.

Sen körde vi lite raka linjer med Elin som hade belöningen. Det gick mycket bättre med fokuset framåt då, så jag får fortsätta så tills hon förstått konceptet..

Ja, allt blev ju i flera pass, så mer hann vi inte med..  Jag är nöjd med hundarna men mindre nöjd med mig själv! Skärpning från mitt håll!!

 

 

2 reaktioner på ”Dåligt samvete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s