Spår, agility, lydnad: nöjd!

Standard

20110823-202810.jpg
Vid lunch träffade jag Bianca och gick en promenad. Det blev inga 7 km, men en timme gick vi iallafall. Sen la jag ett spår. Det blev bara 50 m för terrängen var svår. Medan spåret låg så fikade vi på världshuset i flottsbro, just bredvid.. Mysigt! När vi gick spåret tyckte jag mig se framsteg redan från igår! Hon tappade spåret som vanligt några gånger, men istället för att stressa och irra runt i cirklar så tog hon upp spåret ganska snabbt! Motivationen fanns också! Ska fortsätta att lägga ett varje dag så går det säkert fortare än jag trodde…

20110823-203653.jpg
Ikväll har jag varit på Tbk och tränat agility och sen lydnad med en paus emellan.. I agilityn satsade jag på cirkelträning, framåtsug på 1-3 hinder.. Fokus framåt. Två gick bra men tre var svårare! Sen körde jag lite tunnel och svängar i box som gick bra.. Däremot kan hon fortfarande smita bakom ryggen för att vara på vänster sida.. Får träna på det!
Sen körde jag lite däck, där jag med två hinderstöd täckt fel väg,. Först visade jag och sen fick hon frivilligt hoppa. Det gick framåt under passet..
Sist men inte minst tränade jag ”två på, två av” kontaktfält på A:et. Det gick också framåt, men svårare när jag var på höger sida.. Som allt annat!
Efteråt gick jag in i stugan och tog en paus. Sen när jag kom ut så sa jag att vi skulle träna lydnad. Ska börja med det som rutin.. Körde lite linförighet, fritt följ. Sen kedja det med läggande och inkallning. Sen kedjade jag läggande, inkallning, ställande… Osv.. Hon hade lite problem med läggandet och blev lite trött på slutet så jag avslutade med hennes paradnummer; tvåans fjärr.. Hon hade skitsnygga skiften och körde en perfekt det sista vi gjorde.. Dock var hon lite störd just innan av flugor och nån som lekte med sin hund.. Däremot verkar hon vant sig lite mer vid skällande. Så det är bra!

Förresten, glömde att det blev lite skott träning också! 5 skott. Första med ganska stor reaktion, de andra med mindre och mindre. Sen kunde hon leka och träna direkt efter… Imorgon ska jag hämta Ninja och sen kommer Mathieus kusin.. Fortsätter med fullt upp.. Men ska försöka hinna med lite träning ändå; och mina 7 km om dagen.. Tänk om det fanns lite mer tid!

En reaktion på ”Spår, agility, lydnad: nöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s