ingångar..

Standard

Nu på morgonen har jag varit och tränat lite mer Sara. Kul att få lite sällskap i träningen igen! Jag följde faktiskt min planering och höll dessutom passen rätt korta. Däremot så blev det blev det bara ca 1 pass för varje moment jag tränade. Men jag hann iallafall med flera upprepningar.

Det var roligt för både Ninja och Rusa var taggade på att träna. Dock så kom jag fram till några saker:

Rusa kan inte längre ingångar – träna mer!

Ninja kan inte riktigt baspositioner med mig – träna mer! Hon måste känna sig trygg i sitt-ligg-stå under gång, framför osv. Det kan ju hända att mitt tonfall är annorlunda, och att jag inte har samma sätt att göra saker på. Så vi ska träna vidare på detta.

Dessa saker var de som var mest framträdande inom alla moment vi körde.

Annars tänkte jag på det här:

Ninja måste få träna att springa genom rutan och bli stannad, för hon stannar gärna själv när hon når konerna. Rusa ska jag träna på längre avstånd och variera plats, alltid med samma förberedelser. Att det ska vara långt ifrån är för att hon inte ska se min targetmatta, utan navigera sig efter konerna i första hand. Sedan ska vi utveckla det därifrån.

Inkallningar från olika håll kunde ha mer fart när det gäller Ninja, så där ska vi fokusera på det och på att ingångarna blir korrekta. Rusa har iallafall fått till bra fart i inkallningarna, men har riktigt dåliga ingångar!

Hopp apport med Ninja gick bra och där är inga problem. Sättande under gång var lika svårt idag som igår.. så det blir fokus på sitt-ligg-stå den närmsta tiden. Ska försöka hitta nåt peppande sätt att träna detta så hon får göra rätt så mycket som möjligt och arbeta upp säkerheten…

Rusa och Ninja fick köra lite fjärr också. Ninja har superfina positioner då hon inte flyttar en tass fel, men däremot så är hon väldigt koncentrerad och gör skiftena sakta och med hukad stil. Jag vet inte riktigt hur detta skulle bedömas på träning. Ska fundera lite på hur jag kan göra eller om jag ens ska bry mig om att ändra något där.. Rusa kunde inte sitt från ligg idag! En läxa till mig: Träna inte på moment bara för att dom ”kan” dem, det blir bara fel! Hoppas det bara var en engångsföreteelse.

Apporten kan Rusa gripa bra, men däremot saknas fart och tryck. Hon gjorde flera bra lkl1 apporteringar, men blir lite överpepp och kan därför lätt flytta på sig. Där är det detaljträning som gäller. Sen så ska jag prova köra tekniken jag fick lära mig på lägret för att få upp farten med apporten. Jag tror hon måste lära sig att hon kan springa snabbt även med den i munnen.

Jag är iallafall jättenöjd med deras attityd idag! Båda var superpepp i träningen och vi hade kul! Rusa har verkligen blivit mer pepp och bättre i sina pass sen jag fått Ninja…

Körde lite snabbt uppletande på appellplanen eftersom ingen var där. 5 små föremål till Ninja. Hon sprang över första föremålet som låg rätt nära, hon går verkligen bra in på djupet, men glömmer att kolla av på vägen ut… Rusa fick hämta ett föremål efteråt med synretning. Hon hittade den lätt, men idag ville hon inte komma in direkt.. Belönade dock när hon valde att komma efter lite väntande. Jag kommer inte ihåg om jag sa något, tror jag sa ”bra rusa!” och sen väntade för att se om hon skulle komma.. Men jag kan ha sagt något mer.. Kanske det hon väntar på? Jag får se nästa gång hur det går…

Nu är det dags för föreläsning på internet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s