Det blir inte alltid som man tänkt.

Standard

20110925-205703.jpg
Idag skulle jag träffat Julia och Jenny och på hejdå fest hos alex.. Det blev inte så.. Istället åkte jag till Norrköping och laddar upp inför första praktikdagen i linköping.. Men lite lydnadsträning hann vi med, jag och min mamma..
Planen tänkte jag ut i bilen.. Satsa på fria följet, stå- ligg skiften och rutan..
Det blev det plus inkallning.. Rutan gick super förutom att hon tänkte tjuva en gång och då felade jag, sen ville hon inte springa förän hon fick varsågod.. Men det ordnar vi till nästa gång..


nu måste jag bara lära mig stanna henne i rutan…
Fria följet var ingen hit, men blev lite bättre mot slutet.. Jag ser att jag gör endel konstigheter, tex verkar jg göra likadant med kroppen när jag felar och när jag belönar… Jag måste hitta ett bättre fel-sätt tror jag.. Hmm.. Rusa är lite väl taggad iallafall.. Måste träna detta mer..
Fjärren var ok med hjälp, men inte lika bra med mindre hjälp.. Märkte att jag gjorde olika med händerna.. Svårt att ta bort hjälpen.. Detta blir mitt vinterprojekt bland annat..
Gjorde några långa inkallningar med super fart! Och så skulle jag visa morsan vilka problem jag har med ingångarna.. Då gjorde hon en svinsnygg inkallning med ingång och allt! Kul!! Hoppas det inte var slumpen…
Har filmat fria följet för att få mer koll på mig själv.. Förutom sättet att belöna och fela, så kam jag bli bättre på att gå.. Jag saktar in och tvekar om rusa gör det, där måste jag träna mig att gå vidare.. Sen måste jag träna mig hur jag ska gå i helt om marsch! Och sätta bättre kriterier för vad jag ska släppa igenom.. Dessutom belönar jag ofta efter att hon satt sig rätt när hon varit fel.. Där borde jag inte belöna utan bara när hon sitter rätt direkt.. Måste tänka mer helt enkelt! hur felar ni?

Blev 2 pass fritt följ, 2 pass rutan och ett pass fjärr och ett pass inkallning..

Ninja fick platsliggning med jazza. Kedja i högre brukslydnaden: fritt följ, inkallning ( gjorde en slät och en med ställande) och kryp.. Inkallningen var bra med fart och ställande.. Hon kröp för långt fram och snett.. Så där blir det att träna position.. Men det blev bra under passet..
Testade också tungapporten och belönade vid olika ställen..
Tyckte det såg bra ut, vet inte om hon kan ha mer fart.. Ska testa nästa gång med lite pepp..
Nästa pass fick hon köra lite annan lydnad: fritt följ, inkallning med ställande och läggande, rutan, hopp apport och fjärr.. Hon gick bra med stannar innan rutan, så där gäller det att träna lite mer… Läggandet blev ett ställande.. Vet inte vad som gör det.. Måste vara sättet jag säger eller nåt jag gör… Hopp apport gick bra om det inte vore för att jag är sämst på att kasta!

Nu blir det mycket körande fram och tillbaka Sthlm- Norrköping- linköping.. Så jag kommer bara ha vissa dagar jag kan träna: tisdag i stockholm ( på dan), onsdag kväll med morsan, några träningstävlingar här i Norrköping på torsdagar ( iallafall 2).. Sen fredag 15.30 rapport med Julia.. Helgerna blir det kanske nåt, men iallafall ”mini vandringar” tills det blir för kallt… Hoppas det kommer räcka för mina galningar.. Mer energi än vanligt! Tur att morsan tar hand om dom på dagarna….

5 reaktioner på ”Det blir inte alltid som man tänkt.

  1. Å – Norrköping, det var inte igår. Pluggade ju där så det är där Juni är ”uppväxt”.

    Vad gäller felningen så ser jag att du stannar till och väntar in henne när hon tappar fokus och börjar nosa. Jag hade använt ”felningen” att sno belöningen i de situationerna. Sen hade jag varit noga med att belöna i position eftersom hon har lite sådana missar. Typ 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s