Träning på TBK.

Standard

20111002-161655.jpg

Idag har jag varit med Emelie och tränat på TBK. Vi skulle bara planera egentligen, men gick igenom lite i några böcker och bestämde oss sen för att åka och träna istället..

Vi försökte planera lite hur vi skulle lägga upp träningen och bestämde oss för att sikta på lkl 1 momenten, i kedjor. Vi skulle filma så vi kunde jämföra och utvärdera (speciellt jag som filmat för ca en vecka sen).

Vi började med platsliggningar och gjorde 2 st. Första låg de ca 2 minuter och det gick bra! Nästa låg de 2 min och då rörde hon sig och nosade, så då la jag om henne och hon fick ligga en stund extra.

Sen körde vi linförighet, ville ha kopplet eftersom jag aldrig tränar med det annars. Känslan var inte alls bra. Positionen var alldeles för långt fram, fokuset tappade hon igen och igen. Jag har diskuterat lite kring detta och var inte nöjd med mitt tidigare sätt att fela (”oj” och gå ur position), så nu provade jag att peta på henne och säga ”nej” när hon nosade. Jag felade bara för nosande och inte för positionsfel. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra nu.. Inget kändes riktigt rätt! Jag vet inte vad jag ska fokusera på, eller om jag inte ska släppa igenom nåt.. men då måste jag gå tillbaka till att bara ta ett steg? Jag vet inte. Jag ska skicka filmerna till Lotta Linusson och boka in en privatlektion, så kanske man kan få lite hjälp!

Här är filmen iallafall:

Sen körde vi lite olika kedjor och jag avslutade med att träna lite apport. Det gick också sådär, men tillslut fick jag till det bra och då slutade jag med stor belöning.

Ninja fick träna kryp och framåtsändande. Krypet blev bättre än förra gången och hon kröp riktigt fint. Framåtsändandet var också bra, men jag känner att jag måste prata med nån som kan distanserna bättre, jag är nog rätt dålig på att mäta ut!

Här kommer en film på kedjorna. Några tankar har jag skrivit in i filmen, ni får gärna diskutera den om ni vill..

En reaktion på ”Träning på TBK.

  1. Sandra och Bella

    Åh det ser så kul ut! Jag längtar verkligen tills jag kan träna med Bella igen. Angående kedjorna så tänker jag så här, lägg bara ihop en kedja av moment som du vet att hon klarar av, eftersom hon gjorde fel så kan hon ju inte momentet till 100 % så då är det ju bättre att du bara kör en vanlig stå-övning, alltså din kedja var ju läggande, inkallning och ställande (där hon missade) så kör istället hela momentet läggande, hela momentet inkallning men sen ett delmoment av ställande-övningen, tex att bara stå från sitt eller vad du nu vill, som en kedja. För det blir ju, precis som du säger, fel att du belönar att hon gjorde fel, hela kedjan blev ju liksom förstörd då. Eller hur? Men det ser verkligen snyggt ut, din Rusa är jätteduktig, du kör riktigt långa pass med henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s