Frispår och uppletande.

Standard

20111118-160634.jpg
En korp gjorde mig sällskap när jag vilade..
Har varit ute några timmar idag, blev bara svimfärdig en gång och då fick jag ju sitta och vila medan Benny och Mizty gick sitt spår.

Började med ett frispår, sen uppletande, och sen ett frispår till. Om frispåren kan ni läsa i Rapportbloggen.

Uppletandet gick ungefär som förväntat. Jag har inte tränat på det nästan något sen hon var valp, och det är nog dags att börja nu!!

Ialla fall så var det första gången (tror jag?) som jag la ut föremålen utan att hon såg något alls, och tog sen henne till platsen för att säga ”leta”. Jag använde hennes leksaker och en vante som föremål eftersom svårigheten denna gång var att gå ut utan att ha sett något innan (förstå vad jag vill, situation osv). Vi gjorde en ruta på ca 30 x 40 m (eller nåt?) och det blev lite av en korridor. Jag hade lagt ut 3 föremål långt bort och en vante lite närmare. Hon gick ut bra på första skicket, även om det inte var helt rakt ut. Hittade lätt första föremålet. Andra föremålet så sprang hon ut en bit (som hon gör i rapporten) tittade på mig och sprang och letade efter en stund. När hon väl letar så springer hon på rätt bra, men det känns som hon inte förstått att det kan vara FLERA grejer där ute. Hon tittar på mig som ”vafan skickar du ut mig igen för?”. Hon hämtade iallafall in 3 föremål efter lite osäkerhet, men sista så tvekade hon mer än vanligt. Då sprang jag ut som sist, kom inte ihåg exakt var den låg, men typ, så jag letade med ögonen och hittade den som tur var innan Rusa. Hittade den och lekte med den och en till leksak för mig själv… Oj oj så upprörd hon blev.. Sen fick benny lägga ut föremålet igen, och då var det pepp kan jag säga. Dock verkade hon ha haft en minnesbild av var jag lagt den sist, så hon var där och letade.. Men hittade sen och kom in bra… Jobbade med högre intensitet då, men var slarvigare i letandet..

Att tänka på:

– Lära henne att belöningen kanske kommer efter 2:a föremålet, och jobba med att skicka flera gånger.

– Lära in ett system? Hur?

– Börja med fler olika saker och andras saker.

20111118-160852.jpg

En reaktion på ”Frispår och uppletande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s