Dagens rapport.

Standard

Foto: Matilda Holmqvist

 

Idag har vi varit till Jessi och tränat lydnad, men innan så tränade jag och Carro lite rapport. Den träningen kan ni läsa om i Rapportbloggen.

Blev bjuden på lunch, det var jättemysigt. Sen så tränade vi lite medan Carro gick en promenad med Wolley. Rusa var riktigt taggad. Hade gjort en plan men gjorde INGET enligt planen. haha. Så kan det vara ibland, var i alla fall roligt.

Började med att värma upp med sitt/ligg/stå träning i rörelse. Där körde jag att hon skulle lyssna på kommandona och blandade hej vilt. Hon gjorde några misstag, men det blev bättre och bättre efter några ”oj”.

Körde igenom lite lkl 1, och det gick bra. Hon klarade längre sträcka med fokus, ungefär som halva sträckan i linförigheten i ettan, så snart är vi där… Behöver bara träna lite mer på det. Att sno belöningen funkar ju super, jag måste bara tänka på att göra det även när jag blir kommenderad!

Hon skiljde bra på läggandet och ställandet, och apporten gick också bra.

Körde även lite framförgående, först med koppel och hon klarade kanske 10 meter. Planen var inte så lång, och så fort det kom tuvor på marken så vart det för svårt för henne.. Bara att träna vidare. Sen tränade jag lite utan koppel, och bestämde mig då för att belöna både bakom och framför henne för att kompensera. Belönar jag bara framför så går hon för fort, belönar jag bara bakom så tvekar hon att gå ut samt stannar. Så där gäller det att vara lite med och balansera rätt med belöningarna.

Efter det tränade jag lite rutan med shejping, utan target. Hon springer gärna till höger kon först, men det gick också bättre och bättre. Ska försöka fokusera på att hon ska springa rakt ut och belöna över henne framåt… Hon måste få tänket ”rakt fram, långt fram”.. gärna genom rutan nästan. Men det kirrar vi, tänkte träna det på sidan av bruksmomenten, för då kan jag även starta lydnadstvåan till sommaren/hösten.

Kul i alla fall! Hoppas jag kan åka och träna med Jessi snart igen…

En reaktion på ”Dagens rapport.

  1. Jessica Graetsch

    Eller så är du extra noga med att hon ska ha fokus framåt innan du belönar. Det kan vara lite knixigt att få till framförgående med belöning bakåt, men jag tycker man får bra resultat. Hunden lär sig att det är framåt den ska gå utan att vara ‘lockad’ framåt av ev belöning. Den förstår uppgiften på ett annat sätt. Xcapah är duktig på att gå framåt längre sträckor, hon kan stanna när planen närmar sig sitt slut, men då har hon säkert gått 20-30 m. Hon springer även hela appellplanen (50-60 m) utan att titta bakåt, nu när vi börjar sätta ihop framåtsändandet;-). I början tränade jag bara att hon skulle titta framåt när jag stod bakom. Hon behövde inte gå något. Det viktiga var att hon tittade framåt, Sedan förlängde jag tiden och när hon klarade att titta framåt längre stunder så la jag in steg. Kanske lite förvirrat…men jag tycker det gett kanon resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s