Taggad!

Standard

20120111-160755.jpg
Mötte upp Linda med Alva och Ina för en träningsdag. Super kul att vi kan träna lite oftare nu.. Kul både att hon har en släkting och en som inte är så mycket yngre än rusa.. Det gör att man har mycket gemensamt.. Skoj!
Började med att åka till älta och träna uppletande innan jag skulle gå ut med Wolley.. Körde samma teknik som sist
Då hon fick vinda föremålet först.. Men av någon anledning gick hon ändå diagonalt (iofs inte lika mycket som innan..men ändå..) och kom sen tillbaka med ett annat föremål.. Det var iaf bra fart och nosen på, så inte helt katastrof.. Försökte att skicka igen och efter ett litet stopp gick hon rakt ut med bra fart och kom tillbaka med det föremål hon borde tagit först. Sista skicket gick hon ut konstigt.. Zick zackade sen iväg och letade en lång stund.. Sen gick hon konstigt igen så då sprang jag och försökte ta föremålet (fan va dålig kondis jag har!!) det var en plastgrej och hon hade nog varit där och nosat, för när jag sprang upp så hann hon före och hittade den men hade svårt att plocka den.. Det gick i alla fall bra tillslut.. Sen körde Linda sina hundar och det var skumt att alla gick ut diagonalt på samma ställe… Ibland undrar man vad dom tänker.
Körde ett sista skick då Linda fick lägga ut ett föremål.. Rusa letade åt sidan, bakåt, uppåt, men hittade inget.. Fick hjälpa henne sen.. Så nästa gång ska jag köra bara vind i koppel på alla föremål.. Tror jag gick för fort fram….

Sen gick vi kanske en timme med Wolley och Alva och åkte till klubben för lunch. Trevligt!

När vi kom ut upptäckte vi att planerna var helt isiga, blöta och geggiga, så vi valde att träna inne. Bra ändå att man bara kan köra en i taget, då kan man hjälpa varann och samtidigt få inspiration. Började med fritt följ och rusa var övertaggad och gick långt fram, men det blev bättre under passet och helt om var också bättre idag!
Nästa pass körde jag kryp, det är så kul att man kan nöta med rusa och hon bara försöker hårdare. Hon fattar oftast när man bryter att hon gjort nåt tokigt och provar något annat.. Men det var lite svårt för henne att förstå tekniken i krypet.. Tur att man har nån som kollar! Tror iaf att det ska fixa sig till slut…
Körde även lite kommando träning på Framförgåendet. Om hon går fot under kommando så tvekar hon att gå ut när jag säger.. Men några repetitioner blev bra, ska bara träna på det lite mer. Tränade också på att gå framåt och säga ”stå” och det gick förvånansvärt bra med tanke på att vi aldrig gjort det. Tror hon stannade 3 ggr av fyra..
Idag skiljde hon också lätt på stå och ligg och hade bra stadga 😀
Körde också lite fjärr.. Det gick bättre än sist, men hon hade problem med uppsitt av nån konstig anledning… Blandade också ihop en del kommandon.. Evighetsprojekt det där!
Sist men inte minst körde vi lite grepp i apporten, men det gick inget vidare.. Rusa var trött och lite förvirrad.. Ska träna på samma sätt som jag gjorde för ett tag sen, tur att jag filmat så jag kommer ihåg hur jag gjorde..
Alva och Ina var duktiga också och det ska bli kul att lära känna den flocken lite bättre.. Vi kan säkert lära oss mycket! Super att ha en träningskompis som man träffar regelbundet..

Längtar tills vi kan köra igång rapporten igen efter löpet.. Har hört ned Tomas Ivarsson så vi ska bara komma överens om en tid 😀

20120111-163126.jpg

20120111-163136.jpg

4 reaktioner på ”Taggad!

  1. Anne med Defence

    Jaha, inte undra på att min hund hade svårt att koncentrera sig på inomhusträningen idag……kanske inte helt genomtänkt att träna en höglöpande hund inne på mattan där uppe……:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s