”Rak” pass 3.

Standard


Nu har jag tränat tredje passet ”rak” träning. Hon ligger ungefär på samma nivå som förra passet, men jag tror det kommer kunna funka.

Som man ser på videon så använder jag överdrivna gester, hjälper mm. för att hon ska förstå skillnaden mellan halt och ”rak” som är precis det jag skrev om igår.

Man ser också att hon inte har perfekt position, gärna svänger ut för mkt i höger om och helt om (med bakdelen), men jag kan inte vara strikt där ännu, för då sätter hon sig, och för tillfället är det viktigast att hon förstår konceptet av denna träning. När jag tränat detta ett tag så kommer jag arbeta in bättre position och även försöka få bort överdrivna bakdelskontroll rörelser åt höger, men hon får inte bli osäker nu, för jag tror det här kan bli riktigt bra! Jag kommer när hon förstått skillnaden att kunna förlänga tiderna hon ska stå, och förminska rörelserna jag gör som hjälp. Dessutom kan jag lättare kontrollera hennes bakdelskontroll utan att hon blir osäker. Men det kanske tar ett litet tag..  Fortsättning följer!

Jag har gjort en liten film på när jag går ungefär som jag har tänkt gå när det blir klart. Tror ni att jag får DK för detta sätt att gå?? Jag kan säkert träna mig att göra det på ett snyggare sätt, och jag tror också att Rusa kan träna sig att se mindre signaler, men egentligen är det ju samma koncept som det jag gör ovanför.

2 reaktioner på ””Rak” pass 3.

  1. Åh, nu förstår jag vad du menar. Vad smart att träna detta, framförallt i svängar utan att blanda in sittande. Bra att du gör överdrivna gester, för då kan vi som läser förstå bättre ju 😉 Har inte kommit såpass långt med ingångar eller så utan kloss med Ari, men att göra som du gör, lära hunden att vara rak i fotposition stående på en viss kroppsignal(benen isär) är ju smart. Det kan säkert vara användbart när en tränar stegförflyttningar också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s