Lite träning.

Standard

Var och tränade rapport med Jessi idag. Första gången som hon fick vara mottagare, så jag tänkte inte köra nån lång sträcka. Blev bara 200 m, men är sjukt nöjd med hur hon jobbade! Försökte ha samma rutiner som med Carro så hon skulle veta vad hon skulle göra. Hon har varit rätt seg, förvirrad och lätt uttröttad på senaste, så jag trodde inte hon skulle springa fort, men det gjorde hon! 25 sek på 200 m! Kollade tillbaka och såg att hon kunde springa samma sträcka på typ 40 sek – 1 minut tidigare, så framsteg gör hon! Kul att se att det funkade lika bra med Jessi! Hon hade inte ett enda stopp och sprang riktigt bra sen på frispåret också. Gjorde hennes längsta frispår nånsin, 700 m, och hon var framme efter 3 minuter. Tänk att det tar 12 minuter för mig att gå ut, och hon vet inte ens var jag är och kommer ändå så pass fort. Rätt galet!

Sedan fikade vi lite. Är sjukt trött idag, vet inte varför, men vi körde lite lydnad sen ändå på en parkering. Jag gjorde det mesta enligt planen, men inte allt.

Körde bakdelskontroll, och det gick bra. Hon har fortfarande lite svårt att skilja på när hon ska stå och sitta, och idag var det dessutom äckligt på marken. Men med lite hjälp gick det helt ok. Jag har dock inte lärt mig hur man ska gå ännu, så det här känns som ett långsiktigt projekt, men hon tycker det är riktigt roligt och fokuserar bra! Tar jag fram lådan blir hon helt manisk och måste gå på den, så jag måste helt enkelt ta bort den om jag vill lägga in bakdelskontrollen i vanliga fria följet, annars springer hon bara till lådan.. haha.. Man ser på filmen att jag förvirrar henne också genom att inte vara konsekvent med hur jag går och står! jätte irriterande, måste skärpa mig lite..

Annars måste jag säga att hon är allmänt förvirrad, och jag vet inte om jag kanske ska ta en paus i lydnaden i en vecka eller nåt, jag vet inte. Hon har svårt att skilja på dom olika kommandona, och vet inte riktigt vad hon ska göra när och hur. Hon springer saktare och är allmänt segare, så jag är rädd att jag förstör något… Hon vill ju ändå göra rätt, men det verkar som hon inte riktigt fattar det som hon fattade tidigare. Jag hoppas att det bara är en period och att hon snart blir sig själv igen. Körde lite skillnad på ställande, läggande och sättande framför mig. Började med att förbereda hela tiden med ”nu ska du sitta” osv.. Tror det kan bli bra i längden, men läggandena gick inte så bra, sättande och ställande var bättre. Höll mig till planen när det gäller ”en chans per position” men inte när det gäller hur många gånger jag skulle köra. Men men… Trött och förvirrad är man..

Körde sen lite springa med leksak, men det kändes också lite halvsegt. Framförgåendet var heller inte det bästa. Känns som hon inte varit så förvirrad vid framförgåendet sen vi började med det! Hon vimsade, gick inte ut, kryssade hit och dit och var allmänt skum. Fick till några bra efter ett tag, men tja.. framförgåendet har definitivt sett bättre dagar!

Kändes kul att rapporten gick så bra, det var som att hon glömde bort sin trötthet, och hon fattade direkt vad det handlade om. Känns bra att hon tycker det är så roligt!! Vi får se hur det blir med lydnaden, kanske blir bättre snart. Jag måste ju dock göra en plan som passar henne just nu. Kanske bara jobba med ett moment per träning och hjälpa henne så mkt jag kan för att hon ska förstå vad jag vill. Tävlings liknande träning får jag ligga lågt med i nån vecka tror jag..

Läs mer om rapporten på rapportbloggen.

En reaktion på ”Lite träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s