Problem med lera.

Standard

Foto: Sigrid

Idag hade jag träning med Linda på förmiddagen. Vi sågs på SSBK och jag var riktigt pepp och hoppfull sen jag tränade lite snabbt igår på kvällspromenaden. Då gick det ju verkligen super och Rusa var hur taggad som helst, med bra koncentration…. Men idag var det som bortblåst. Hon tyckte planen var skitäcklig och ville inte sitta och inte springa. Hon gjorde ändå det mesta, men med en attityd som jag inte sett hos henne på länge… Jag blev lite paff och började gå sakta och titta på henne och hamnade snett och det blev en ond cirkel. Jag måste verkligen träna mig på det där!

Hade en plan där jag tänkt gå igenom kedjor med kommendering. Började med tandvisning och det gick bra, men sen när vi skulle köra fria följet så var hon heeelt borta. Hon halkade efter, halkade ut, satte sig inte, fick problem med helt om.. ojoj. Så vi körde runt där lite. Hon verkade ha svårt att koncentrera sig med externbelöning som jag tänkt ha som slutbelöning efter varje kedja. vanligtvis brukar det funka bra och hon blir koncentrerad på ett bra sätt, men idag var det inte alls så. Jag vet inte om det var externbelöningen eller om det var leran som var värst. Fick till det lite bättre, men saknade hennes peppa attityd från igår. Det som var tur var i alla fall att hon inte gick ner sig alls, utan svansen var uppe och hon kämpade på, men ja… det blev inte riktigt bra.. provade byta belöning och göra lite olika grejer med varierande resultat. Externbelöningarna som brukar funka bra, funkade inte alls idag. Belöning på mig funkade rätt bra, men hon tyckte ändå det var äckligt med leran. Till slut ville hon inte ens springa efter bollen mer! För att undvika denna onda cirkel när det gäller lerigt underlag så ska jag sätta upp en plan för hur jag ska lära henne gilla leran. Jag ska börja bara på promenaderna att förstärka att hon gör olika saker i leran, sedan gå ut på planen. Jag ska under denna tid UNDVIKA helt att träna i lera.. Det gör bara att vi båda blir frustrerade och ingenting blir rätt. Så det får vara så fram över. Ska försöka hitta nån parkering som är lite schysstare till nästa träning.

Körde också lite ställande och läggande, och det gick över förväntan. Idag lade hon sig mer än hon ställde sig, men hon gjorde i alla fall fler rätt än hon gjort tidigare, så det går framåt, trots underlaget. Körde lite kedjor här också med blandad belöning.

Provade ettans apport och den gick fint. Hon tänkte tjuva på belöningen (hon ställde sig upp), men då gjorde jag en gång till, så fick hon externbelöning sen. Det momentet känns det som hon kan i alla fall.

Provade att få lite fart in i apporten med skål bakom, men hon sprang inte alls fort. Samma i budföringarna… så hon ville helt enkelt inte springa i leran…

som sagt, måste ha en plan och sedan en plan B ifall det är så här dåligt underlag. Istället för att vi båda ska bli frustrerade och tycka det är jobbigt, så är det bättre att vi lär oss gilla det! Men som sagt, det måste börja ske i vardagen för att sedan tas över i träningen. Så nu blir det träning på torrt underlag fram tills vi nått dit!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s