Bra träning!

Standard

Har verkligen fått till ett bra sätt att träna på med Julia, så det alltid känns givande. Ska bli kul när vi kan köra samma sätt med Linda också. Bra med nya ögon!

Tränade på lite olika saker idag, började att köra lite Inkallningar med belöning hos mig och fick upp farten lite, så det var bra.

Körde också lite apportering, men tyvärr har jag tappat bort min apportbock (den ligger säkert nånstans). Använde en pinne som förvirrade henne. Provade lite olika belöningar, testade också att jobba med två likadana leksaker… Det där med likadana leksaker funkar inte riktigt för hon tycker hon lika gärna kan behålla den hon har, varför ska hon springa efter en annan? haha.. Men sen testade vi apportering av en pinne med frisbee som belöning. det gick mycket bättre och för första gången fick vi upp riktigt bra fart. Visst var hon förvirrad av vad hon skulle göra när det inte var en apportbock, men jag tror det kan ordna sig när det börjar bli lite vanlig situation igen. Jag tror också att så fort hon fattar vad hon ska göra för att få frisbeen så kommer hon också bli säkrare… Skönt att hitta en belöning som funkar!

Inför kedjorna tränade jag lite läggande och ställande med belöning och en inkallning. Kändes mycket bättre än förra gången jag körde kedjor, trots att hon tappade fokus endel ibland. Känns som hon blir lite mer ofokuserad när belöningen inte kommer, men tänker att det kommer bli bättre när jag tränar mer kedjor igen, och hittar rätt belöning.. Jag belönade lite här och var med godis och hade lek som slutbelöning. Helt ok kändes det. Har filmer här nedan..

Sen körde jag lite framförgående. När det ena funkar så funkar inte det andra. Nu kunde hon gå ut lite bättre, men då kan hon inte gå lika långa sträckor för hon väntar på belöning. Provade dock att shejpa lite framförgåenden och då kunde jag göra mycket längre sträckor och åt båda håll… får helt enkelt fortsätta jobba..

Här nedan kommer några filmer.

En reaktion på ”Bra träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s