Träna.. Träna…

Standard

Foto: Matilda

Skönt att ha fått till lite träning idag. På förmiddagen tränade vi rapport och jag fick med Mathieu igen idag.. Det finns hopp! 😉 Men han var dock inte mottagare, utan det var Jessica, som Rusa aldrig sprungit till förut. Träningen var inte sådär super bra.. Men det var nog ungefär vad jag väntat mig med tanke på svårigheterna.. Läs mer på rapportbloggen.

I eftermiddag har jag tränat lite på fältet utanför mig. Använde den nya leksaken som var med på bild i förra inlägget. Kan säga att den är mycket populär! Bra idé jag hade som tillverkade den 😉 Dock var den så rolig så det var ibland lite svårt att komma in med den. haha.. Oavsett så gjorde jag lite av varje, men apportbocken var i bilen, och hinder har jag ju inte, så dom momenten blev det inte.

Fritt följ: Borde kanske börja träna med koppel  nu inför tävlingen! Men fria följet var helt ok, hon hade lite svårt att fokusera på mig ibland för det blåste dit en massa lukter av olika slag, men hon höll i alla fall positionen. Jag körde flera pass och i de sista passen så snodde jag belöningen och lekte själv när hon inte var med, det funkade bra och jag fick mycket bättre fokus i slutet! Avslutade med en grym helt om marsch, så det var jag nöjd över! Annars kunde jag gå ganska långt, kedjade även ihop med lite andra moment.

Framförgående: Jag har kopplet i bilen (glömde det), så jag körde utan koppel. Fokuserade inte på att hon skulle gå väldigt sakta, eftersom jag har kopplet som ”hindrar” henne på tävlingen.. Bättre att hon har vilja att gå framåt.. Men hon gick ändå ungefär lika fort som mig, så det var bra! Kedjade ihop det till hela momentet, och kedjade även ihop det med fritt följ innan. Sedan började jag på halva (sista sträckan) och gjorde ett läggande sen innan belöning. Provade också lite med externbelöning, vilket gick bra från leksaken, men det var jättesvårt att gå ut (utan koppel ) och gå framför mot leksaken.. Antingen ville hon inte gå ut, eller så gick hon för snabbt. Så jag slutade med det efter att ha provat.. Men är nöjd, fria följet innan går helt ok, och utgången är helt ok.. I de första passen så gick hon inte helt rakt, men även det blev bättre… Det går nu bra att göra momentet i en kedja också..

Läggande: Använder fortfarande samma förberedelser som i LKL1, då jag mellan momenten säger ”nu ska du lägga dig” typ.. Kanske jag ibland säger ”nu ska du ligga” (hahaha).. Men läggandena såg riktigt bra ut idag. Skönt att nåt sitter fint! var lika bra i kedjor som utan..

Inkallande: Idag fick hon kallas in mot leksak i min hand. Jag tog successivt bort leksaken och ingångarna såg fina ut, och även farten. Så där är jag nöjd!

Mest körde jag fritt följ, och det blev bättre och bättre, måste nog träna ordentligt innan träningen, för det verkar ju som hon går bäst då.. Inte som att hon tappar nåt bara för att vi tränar ofta.. Hon verkar aldrig bli less! Grymma bus-rus..

Hoppas nästa rapportpass går bättre så jag kan känna mig lugn igen. Ska köra med Jessi nån dag i veckan, och sen har Mathieu sagt att han nog kan hjälpa mig lite.. hoppas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s