Långtidsplanering för rapporten.

Standard

Foto: Matilda

Nu när jag har bestämt mig att grunda lika bra alla delar som jag grundat springandet så är det dags att tänka om.

– Vi kommer börja med framföringarna. Eftersom de tydligen är en svårighet så drar vi ner sträckorna betydligt, till och med ner till 100 m, kanske på äng, för att sedan öka successivt upp till 700 m. Här jobbar vi även mycket med motivations och flockövningar.

– Sedan kommer vi arbeta med terrängbyten. Hon ska kunna skickas från äng till skog, tvärt om, och ha konstig terräng i mitten. Hon ska kunna springa över gång”vägar” och liknande. Hon ska känna sig säker på det.

– Efter det kommer liggtiderna. Vi kommer successivt låta henne ligga längre och längre på stationen, men vid detta laget så borde hennes motivation vara hög och de andra svårigheterna inte så problematiska. Här går vi också ner i sträcklängder igen. Hon ska kunna ligga upp till en timme.

– Nästa steg blir att lägga på störningar på sträckan. Hon ska kunna springa förbi folk, hundar, väskor och konstiga saker… Även här kommer vi dra ner sträckan igen för att successivt öka.

– När detta är klart så kommer vi satsa mycket på spår och id-spår med längre liggtider. Hon ska kunna känna igen oss som förare och skilja oss från andra. Vid detta laget ska hon vara 100% säker på vem hon ska springa till och vara högt motiverad.

Under hela tiden kommer jag fysträna med cykling och offroad prommisar samt skott träna så mycket jag kan… Vid skott träningen kommer jag varje gång variera situationen och vad vi gör medan det skjuts.

En reaktion på ”Långtidsplanering för rapporten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s