träning och planering.

Standard

De fina fotona har Julia tagit!

Mötte upp Julia på klubben för heldagsträning i solen. Gud va härligt det är att kunna vara ute så här hela dan och bara njuta. Ingen stress om att hinna med massor på kort tid, utan man tar det lugnt, varvar träning med en hund i taget och fika pauser med planering. Skitbra ju!

När jag kom dit hade jag ingen plan alls, utan tänkte jag skulle fixa det där. Började med att köra lite fritt följ och fjärr bara som uppvärmning och det var helt ok. Men det känns som att Rusa blir bättre ju oftare man tränar, för hon är ganska lätt distraherad när man inte tränat på ett tag. Tror den plötsliga solen spelar in lite också, brukar vara så vid första värmen, även om det inte var sjukt varmt. Bestämde sedan att köra igenom hela ettan för att se vad vi behöver träna på. Linförigheten var ganska katastrofal, men hon höll sig i alla fall till sidan. Däremot blev hon distraherad hela tiden och höll dålig kontakt och fokus. Höger om såg lite bättre ut än vanligt, men det andra var inte mycket att hurra för. Så där ska vi jobba mycket med detaljer och fokus nu inför tävling, tror hon behöver det mer än att köra långa kedjor utan belöning just nu. Läggandet var snyggt, och inkallningen. Däremot så la hon sig på ställandet, igen och igen! Vafan, det har hon ju inte gjort på länge!! Det verkar som hon blir störd av kommenderingen, samtidigt som hon blir förvirrad i kedjor. Jag gjorde helt fel när jag då gjorde om momentet tills hon klarade det. Det känns inte som det är rätt teknik, då känner hon ju bara att hon får fler chanser och hon kan bara göra det som hon tror.. Hon måste hålla sig koncentrerad och göra rätt. Så istället ska jag jobba med att bryta men sedan hjälpa henne i positionen för att sen bara fortsätta. Detta i kombination med att hon får belöning oftare i resten av programmet tror jag ska göra att hon förstår. Däremot ska det bli jackpot om hon gör rätt.. Ska varva att träna ställande och läggande för att inte råka få tvärt om, att hon ställer sig hela tiden.. Hoppet och apporten var bra också. Det jag måste träna på är att hon inte ska tjuva till hoppet, för hon tycker det är så kul… Men det ska nog gå att ordna.

Jag ska alltså jobba med:

– Detaljer i linförigheten, där jag bestämt mig att hålla kopplet i vänster hand för jag då kan gå mer naturligt. då kan jag dessutom inte använda kopplet för att göra konstiga saker som jag gjorde på sista tävlingen… Jag måste jobba mycket med fokus och koncentration och bryta om hon inte håller den..ska jobba vidare på höger om marsch och halt och helt om marsch och halt. Det andra ser ok ut när hon har fokus.

– Jobba med kedjor, fast med belöning i. Moment ska alltid följa varandra, men hon ska inte riktigt veta när belöningen kommer. Ska jobba med att fortsätta förstärka fart i inkallning i kedjan också, för jag tar den för givet nu…

– Arbeta med andra moment för att det ska bli roligare. Lägga in lite moment från högre klasserna för skojs skull.

– Fortsätta arbeta vidare med Rutan genom att använda target bakom rutan, flytta rutan ofta, använda förberedelser och ibland ställa henne i rutan. Jag måste vara noga med att hon ska springa hela vägen till targeten när jag inte ställer henne. Ska även hetsa henne innan så hon får högre fart.

– Jobba vidare med fjärren så att hon inte tvekar på uppsättandet. Träna henne att kunna lägga sig och sätta sig även om jag sitter på marken, står konstigt osv.. Även börja lägga in mer ställande i fjärren.

Efter ettans träning så körde vi också lite rutan och metall apportering. Hon sprang bra till rutan och hade högre fart än sist. Ska jobba vidare på samma sätt… Metallen måste jag jobba mer med att greppa, hon tar den som att den vore gjord i glas och hon inte vill skada den.. haha.. men hon verkar gilla den trots allt.. en kul grej att hålla på med så hon får springa och leka lite..

En super mysig dag i solen, som jag hoppas kunna göra om imorgon!

Några fler bilder från Julia.

Jag vill inte sno alla bilder, så ni får allt kolla på hennes blogg för att se resten!

En reaktion på ”träning och planering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s