Ledig dag.

Standard

Idag är jag ledig, men det är kasst väder. Däremot så började vi dagen med lite träning på SSBK, med Linda, Ina och Alva. Det var roligt med blött och kallt.

Började med rutan. Rusa var förvirrad och sprang heelt fel. Hon sprang gärna till vänster om rutan. Jag tror jag måste vara försiktig med att lägga in störningar av leksaker som vi gjorde sist, för än hon verkligen förstår innebörden av rutan. Hon har ju varit osäker, men egentligen aldrig sprungit annat än rakt fram. Blev förvånad idag, men efter lite tanke så kom jag på att hon ju sprang lite snett sist när vi hade störning. Ska som sagt försöka förstärka rakt fram grejen tills hon är säker, då lägger jag gärna in störningar för att hon verkligen ska förstå sin uppgift.

Senare körde jag rutan några fler gånger med blandat resultat. Vi får se nästa gång hur det går.

Vi tränade också lite på fjärren som såg jättefin ut idag. Bröt efter att ha tränat två gånger på ca 2-3 skiften. Hon fick belöning på uppsitten hela tiden, och det såg riktigt bra ut! 🙂

Hoppet tränade vi också, där satte hon sig bra på andra sidan hindret, och inkallningen såg också bra ut. Apporten har hon lite mer fart ut än in, men det ser mycket bättre ut än tidigare. Ska jobba på det där fram över tror jag, för att få ännu mer tryck in med apporten.

Blev lite fritt följ också, och lite fokusträning där. Jag gjorde enligt planen som jag och Anne la upp. Det verkade funka, för hon skärpte sig mer efter brytet, men däremot så såg hon ut som ”jaja, lek med din grej själv.. som att jag bryr mig” när jag ”snodde belöningen”. Hon liksom travar efter och ser lite obrydd ut. Men som sagt, verkar ju funka ändå.. Med godis verkar det däremot som hon blir lite mer upprörd när man snor den. Tränade lite fler höger om, men har upptäckt att hon börjat ploga lite sen jag börjat köra det för mycket, för hon väntar sig hela tiden att jag ska göra höger om. Så innan tävlingen så ska jag inte träna mer på det, utan det får bli ett långtidsprojekt.

Hon hade rätt bra fokus idag ändå, och förutom rutan så känns det som vi har alla moment. Bara hon håller fokuset uppe så kommer det nog gå fint 🙂

I eftermiddag kunde jag inte låta bli att börja på vårt fjärr projekt. Jag tänkte utnyttja beteendet från kontaktfältsträningen i agilityn, och lägga över det på en ganska liten och låg ”låda”. Men lådan blev mer som en target, och det var svårt för henne att förstå att det var baktassarna som gällde. Men sen la jag den på höga lådan, då gick det, sen på en lägre grej och sen hjälpte jag henne lite. Tillslut gick det och då blev det verkligen jackpot! Jag funderar på att döpa själva ”bakbenen på targeten” grejen till ”fjärren”, bara för att det ska få in en slags tanke i henne mellan momenten sen. Då kan jag säga ”nu ska vi köra fjärren” och då kommer hon kanske tänka på beteendet med låsta bakben på targeten. Blir spännande att se hur det utvecklas!

Vi har en hel del shejping och vinterprojekt nu: vittringen, metall apporten och fjärren.

Nu är Rusa helt slut, och jag med. Sov flera timmar nu på dan… Jag ska jobba i helgen och Rusa får ta det riktigt lugnt med Mathieu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s