Mår Rusa inte bra?

Standard

Foto: Julia

Nu har Rusa varit dålig i magen på natten och morgonen två dagar i rad. Idag var det inte lika farligt som igår (hon behövde inte gå upp innan kl 5), men ändå. Hon är trött och seg och går inte ens över mitt huvud på morgonen som hon alltid gör när hon är glad. Hon går ju dessutom orent och slickar sig i ljumskarna. Jaja, det blir helvila i några dagar för att se om hon blir bättre. Bara sova, äta och rastas får det bli. Hoppas hon piggar på sig.

Träffade ju Ewa igår för lite träning, och Julia och Linnea var också med. Jag och Julia grillade på Botkyrka BK innan träningen, och planerade lite hur vi ska träna fram över. Jag har inte mått något vidare den senaste veckan, och det märks ju såklart i träningen. Att Rusa inte heller mår bra gör ju inte saken lättare. När hon inte får springa så är det svårt att belöna henne på nåt bra sätt.

Planen var att jag skulle prova lite belöningar till Fria följet. Glömde ju såklart att hon inte får springa då. Så svårt när det syns så lite på henne. Hon fick springa några gånger till externbelöning, men som tidigare så tyckte jag det verkade störa ut henne lite väl mycket och hon hamnade helt fel i position. Vi får se, ska prova nån mer gång.

Sen skulle vi träna lite shejping av metallen på annan plats. I början så var det några steg tillbaka, men de togs snabbt in och hon utvecklades till och med. Hon kunde dra loss apporten när jag höll fast den hårt mellan knäna. Framsteg!

Framförgåendet var inget vidare. Hon har börjat öka tempot och flacka hit och dit. Man glömmer bort att saker försvinner när men inte tränar kontinuerligt på det. Lätt att bli lite besviken när man lagt ner mycket tid på nåt och fått till det så bra, och sen är det liksom borta. Där får jag skärpa mig, jag hade helt fel attityd och känsla. Och det smittar såklart över till Rusa.

Krypet var också konstigt, hon ville verkligen inte krypa. Alltså, visst, hon kanske har glömt, men jag fick tjata på henne för att hon skulle lägga sig ner (samma på jobbet för nån dag sen). Hon brukar verkligen gilla att göra detta och anstränga sig för att göra rätt. Kändes lite tungt också. Krypet såg verkligen bra ut tidigare! Men jag tror att detta hör ihop med att hon verkar ha ont i kroppen.

Hon äter i alla fall som vanligt.. Synd att jag bara har 200 kr kvar på kontot, annars skulle jag kanske gå till veterinären. Jag är ju livrädd för fästingsjukdom, och eftersom hon haft så sjukt många fästingar så känns det som att risken är stor. Inge kul att se ens hund inte må som bra..

Men som sagt, det blir strikt vila i några dagar, så hoppas jag att det går över!

En reaktion på ”Mår Rusa inte bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s