Kantareller och Rapport.

Standard

 

Foto; Julia

Puh! Hemma efter en lång dag med jobb, matletning i skogen och rapport träning. Tycker jag varit riktigt effektiv. Självklart med hjälp av Jessica som är min super-dagmatte nu när Rusa löper. Idag har Rusa och Aleph fått lära sig vila och bara leka när de får tillåtelse. Det har tydligen gått jättebra! Nyttigt för dom båda. Båda blir lika galna på morgonen när de träffas. Rusa springer upp för trappen och gnäller och hoppar, och Aleph blir helt tokig.

Efter jobbet hämtade jag upp Hanna och Reimei så vi kunde leta kantareller. Som vanligt när man letar så hittar man knappt några. Tacka vet jag bara gå prommar och sen hitta dom av sig själv, då blir man i alla fall inte besviken när man hittar så lite 😉 Men en hel del blåbär slank ner.

Sen hämtade vi upp Julia, Katarina och Kaj. Svängde förbi Hökarängen och sen försökte jag hitta nånstans att äta middag. Det blev pizza. Nästa stopp blev Älta där Kaj fick frispåra och Rusa fick lite lätta sträckor med framföringar. Sträckorna var båda 200 m, med ca 20-30 m framföring. Upptäckte att jag och Julia hade lite olika kriterier för framföringen, så där får jag fundera lite om jag vill ha jättestrikt med kontakt, eller om hon bara ska gå vid mitt ben vid sidan. Vi får se. Hon sprang i alla fall jättebra och inga stopp eller vändningar. Kul när det är skog så man kan se hur hon springer.. Det går fort faktiskt, lilla svarta faran 😀 Hon är så söt! 2 sträckor blev det med B-A och A-B. Kommer nog mest köra så fram över om vi nu ska satsa på att bara köra appellen. Men hon tycker det är sjukt roligt med rapport. Kanske löser det sig i framtiden, man vet aldrig….

Har också bestämt att vara noga med att lägga på störningar av olika slag innan sträckorna blir längre. Vi börjar nu med framföringar, som ska bli riktigt bra innan vi går vidare med nästa störning.

Olika störningar kan vara:

– Framföringar

– Andra hundar

– Längre liggtid

– hundar/djur/människor på sträckan

– konstig terräng

– publik bakom och på sträckan

– övergångar i terrängen (skog, gräs, grus osv..)

mm.

Går säkert att komma på fler om man inte är så trött. Jag måste fundera på vilka Rusa behöver kunna för att kunna förlänga sträckan till appellen. Satsar på en tävling i Oktober på Botkyrka BK.

Julia och Katarina var snälla och bjöd på ostbågar och cola, så då passade vi på att planera nästa vecka. Blir endel träning när man inte har nån sambo hemma!

Söndag (imorrn): Träna på Södertälje BK med Jessica och Ewa bland annat.

Måndag: Träna med morsan och Jazza efter jobbet.

Tisdag: Spår och lydnad med mors.

Onsdag: vilodag

Torsdag: Rapport

Fredag: Vilodag

Lördag: Äventyr

Söndag: Heldagsträning.

Vi tar det vecka för vecka, men tror tiden kommer gå ganska fort om jag fortsätter i detta tempo.

Spårets utvärdering kommer i ett annat inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s