Usch vad pinsamt.

Standard

Hm, bröt ihop på kursen idag. Jag vet inte vad det är med mig den här veckan! Suck… Rusa vart låg och konstig och jag visste inte vad jag skulle göra. Upptäckte att vår senaste träning var en katastrof för henne, och det har gjort henne helt osäker på vad hon ska göra.. värre än nånsin. Allt jag försökt är ju att hitta något sätt att få henne att välja att vara med mig, men det verkar som det har haft totalt motsatt effekt. Jag har ju knappt tränat lydnad alls sen tävlingen, utan bara satsat på att försöka få upp hennes frivilliga vilja att vara med mig. Men som sagt, det verkar vara helt fel för henne, för hon har snarare blivit värre. Jaja, nu får vi i alla fall börja om och hoppas att jag inte förstört nåt. Kändes bra att alla var så trevliga och att Towa tog tid att prata med mig trots mitt konstiga beteende… Ibland är det svårt med hundträning, men just nu verkar jag vara allmänt instabil så….

Andra passet fick vi i alla fall till det lite bättre, och jag upptäckte en ny belöning, som egentligen är väldigt gammal…. Pinnar! Har ju verkligen belönat upp pinnar i vattnet tills hon blivit helt galen, och det blir hon visst på plan också. Hon kampar ju som en riktig hund med den.. haha. Lyckades få till nåra skall, och gjorde lite fritt följ. Det gick ok, men ibland så stannade hon utan anledning… fattar inget.. men måste hjälpa henne så vi kommer på rätt spår igen.. så här kan det ju inte fortsätta! Märkte också att hon är väldigt störningskänslig, mer än jag trott, så det är viktigt att man lyckas få till träningar med en massa folk… Hur nu det ska gå till…..

Imorgon tar vi nya tag… Då hoppas jag kunna fokusera lite på kedjor, fokus och belöningar.. och sen tungapporten. Vet inte hur det ska gå till, men det är vad jag behöver hjälp med, speciellt den första delen. Momenten i sig finns ju där, och går relativt lätt att få fram.. Det är ju resten som är det svåra…….

2 reaktioner på ”Usch vad pinsamt.

  1. Lena Larson

    Många styrkekramar till dig – jag vet hur det är med prestationsångest och du och Rusa är ett jättefint team. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s