Team Bus 2.

Standard

20120808-231820.jpg
Kolla in våra fina nya halsband!

En regnig dag idag. När jag körde in mot klubben så hade alla vägarnas avlopp översvämmats och de stod upp som en fontän. Kändes nästan som en film…

Det spöregnade också, och hade tydligen haglat just innan, men till träningen fick vi lite uppehåll och sol! Vi körde varannan hund som vanligt, Aleph fick också vara med på ett hörn. Han var riktigt duktig med att vara uppbunden utan att skälla. Rusa fick börja att träna framåtsändandets saktagående. Hon fick gå mot bollen, och jag hade bestämt mig mer vilka kriterier som skulle gälla. Hon ska skritta, oavsett om det är snabb skritt eller långsam. Hon gjorde några fina saktagåenden, men hon ville gärna trava iväg och hann trava flera steg innan mina ljud för att hon skulle sakta ner gick in helt. Så nästa gång ska jag behålla kopplet på bara för att kunna vara snabbare att fela när det går för fort. Men annars är hon riktigt bra på att gå mot bollen, och stå still.

Tränade också lite kryp eftersom det hade spöregnat och det var blött på plan. Det var inga problem! Tränade också på att hon skulle krypa efter mina rörelser, inte efter kommandot. Hon har snappat upp det bra nu. Gjorde också lite vändningar på stället i krypet, och det gick bra åt höger, men var svårare åt vänster. Att svänga vänster verkar lättare när man rör på sig. Men det är ju en fråga om träning helt enkelt.

Sen tränade vi lite störningar i utgångsposition med väldigt ”svart/vitt” tänk. Ett lugnt ”nej” när hon tittar bort, och direkt ”bra” när hon tittar tillbaka. Belöning får hon när hon håller kvar blicken trots störning. Det gick mycket bättre än på länge, så det var kul! Kunde också ta några steg med samma kontakt.

Efter vi tränat Rusa, Kaj och Aleph i några moment var, så började det åska. Så vi gick in. Där tränade vi fjärren, skiftet stå-ligg, som Rusa har problem med. Av någon anledning måste hon röra höger baktass när hon lägger sig, varje gång! Vi började med att hålla en lätt hand på tassen och hjälpte henne med godis att lägga sig med rätt teknik. Det gick bra, och hon blev mer medveten om felandet eftersom hon var tvungen att ”dra loss” tassen för att kunna flytta den. Så tillslut fick vi till massa skiften då hon inte rörde nån tass 😀

Körde även lite störningsträning i utgångsposition inne, och det gick fint det med. Vi hittade på rätt roliga störningar.. Ibland blir hundarna helt förvånade och undrar va fan vi håller på med, men det är kul!

Nu är jag pepp inför nästa träning då vi ska träna mer störningsträning i utgångsposition, men även i andra moment, platsliggning, där hon ska få ligga länge, och där jag ska fela och lägga om varje gång hon rör på sig eller gnäller. Måste försöka få till en sån platsliggning i veckan tror jag, för att se bra resultat. Framåtsändandet ska vi också fortsätta med, men krypet får vara ett tag, eftersom jag känner att hon kan det momentet rätt bra nu. Ska försöka satsa på appellens moment. Hon måste påminnas om att sitta på andra sidan hoppet, och att klara ingångar med apporten. Det fixar vi lätt till november!

Imorrn blir det spår eller rapport…

20120808-224611.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s