Besök hos veterinären.

Standard

20120809-233930.jpg
Jag har varit orolig för rusa rätt länge nu. Hennes löp har varit väldigt konstigt. Vi såg blod på jobbet från rusa den 15 juli. Då var jag säker på att hon började löpa. Hon var svullen och endel blod kom, tänkte det skulle öka, men istället försvann det. Inget blod alls. Tills dagen då hon borde höglöpa, då började hon blöda. Och det var inte lite.
Sen dess har hon fortsatt blöda massor, i nu snart 2,5 veckor. De senaste nätterna har hon betett sig konstigt, men som vanligt på dagarna. Men i natt var det droppen. Hon väckte mig först kl 2, då gick vi ut en sväng. Jag tog en frukt och la mig igen, sov några timmar. Sen vaknade jag vid 5-6 tiden av att rusa låg i sängen och stirrade på mig. Hon slickade sig massor om munnen och verkade inte må bra. Tänkte att hon var dålig i magen, så jag gick upp. Rusa var helt förvirrad och verkade inte veta vad hon ville. Hon gick som hon hade ont i frambenen och på vägen ut ville hon inte gå ner för trappan. När vi sen kom ut så fortsatte hon gå konstigt och satte sig ofta på mina fötter. Rusa brukar inte bete sig så. Pratade sen med min mamma när jag vaknade och bestämde mig för att kolla upp det. Oavsett vad det är, så är det bättre att veta än att oroa sig massor… Hos veterinären var hon sjukt duktig, så snäll och glad och gick med på allt. Bästa bus. Förklarade situationen och kände mig rätt dum för jag tyckte jag verkade för nojig. Men de höll med om att löpet var konstigt, och tyckte hon var ovanligt svullen. Vi tog blodprov för att kolla upp. Som tur var så såg blodvärdena riktigt bra ut. Hon är väldigt frisk om man gick efter dem. Så det kändes skönt. Däremot så kan det vara eller bli konstigheter när löpen blir konstiga. Tex cystor eller kanske en livmoderinflammation senare under skendräktigheten eller vid nästa löp.. Man vet aldrig.. Så jag ska så klart vara på min vakt och fortsätter konstigheterna så får jag kolla upp närmare, men skönt att veta att det inte är akut..
Passade på att kolla fästing sjukdomar eftersom hon har så sjukt mycket fästningar. Tycker ändå det blivit bättre sen jag köpte ett nytt fästinghalsband. Hon blev också piggare när jag tog v scalibour. När det bara funkar en månad känns det inte värt, sen fick hon ju massa fästningar ändå. Nu har hon bara haft två sen jag satte på det… Skulle fått provsvaren idag, men de hann nog inte ringa. Vi får se imorrn…

En reaktion på ”Besök hos veterinären.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s