Spår 45.

Standard

Screen Shot 2013-01-04 at 10.49.41 PM

GPsen är inte helt korrekt. något som jag direkt ser är fel på GPSen är när vi kommer ut på vägen. Där gick jag efter vägen tills den svänger av just innan pinnen, och där gick rusa precis rätt.. Dock hade hon lite problem just innan vi kom ut på vägen, som även syns på bilden (skulle alltså ligga just innan vägen), men resten ser någorlunda korrekt ut.

Plats: Vid Erstaviksvägen.

Längd: ca 400 m

Underlag: snö, sten/gräs/lera

Liggtid: ca 1 timme och 10 min.

Föremål: 4 små spårpinnar och en större.

Vinklar: ca 9

Övrigt: Spår i mörkret, väldigt mycket störning!

Utvärdering: På bilden ser ni hur Rusa gick spåret. Jag litar fortfarande inte på GPSen, för jag har registrerat båda, en när jag gick ut spåret, och en när rusa spårade. På det som rusa spårade pausade jag dessutom vid varje pinne så man skulle se var det var helt säkert att hon var rätt. Men det gick helt enkelt inte att sätta ihop dom sen…

Oavsett så hade hon ganska svårt att ta upp spåret av sig själv. Men när jag visade så spårade hon iväg jättebra. Superbra fart och bra avstånd från spårkärnan. (dvs. inte för långt). Hon hade lite problem med vinklarna. Hon spårar gärna vidare rakt fram och upptäcker efter några meter att hon tappat spåret. Då går vi tillbaka till där hon hade spåret sist, så får hon göra om det, och då hittar hon bra. Under spårets gång var det sjukt mycket störningar. I och med att det var kolmörkt, så var hon lite på sin vakt vid ljud och rörelser. Jag såg helt färska rådjursspår i mitt spår, så de var nog där i närheten. När hon hade spåret så märkte hon ingenting, men så fort hon kom av det lite, så hade hon svårt att ta upp det igen för hon tittade ut i mörkret. Men efter en stund så gick det igen, och då lika bra som tidigare. Men det tog lång tid i och med det… Tror det var ca 3 ställen då hon tappade spåret ganska mycket (gick flera meter fel).. Jag följde med och lät henne reda ut det själv, men när hon inte lyckades, innan hon blev frustrerad, så gick vi tillbaka till där hon hade spåret innan hon tappade (här tränar jag mig på att läsa henne ordentligt, för hon hinner komma nån meter från spåret innan det är lätt att läsa att hon tappat det… ). Ibland spårade hon över rådjursbajs, som hon var tvungen att smaka på… jag hade gått spåret i viltspåren, men de korsade även överallt. Det var ett virrvarr av spår, och där tyckte jag hon jobbade riktigt bra! Hon kollade av spåren ca 1-2 meter, för att sedan vända tillbaka och fortsätta på rätt spår. I slutet blev hon rätt trött, och just då kom det någon och gick med en hund uppe på vägen. Allt man såg var en lampa och konstiga ljud. Rusa stod brevid sin pinne (som hon inte hunnit markera) och bara stirrade länge… tillslut släppte hon det och tog pinnen. Men under resten av spåret (det var sista pinnen innan slutet) så var hon rätt ofokuserad, tittade då och då dit de gått… dock var jag nöjd med mig själv, för när hon frivilligt valde att ta upp spåret och fäste bra på det, så belönade jag med tennisbollen…..

Summerat så kunde hon varit mer koncentrerad hela tiden, och inte bara bitvis. Dock spårade hon väldigt bra och väldigt lite fel, och alla pinnar in utan problem.. Tiden lämnar mer att önska, men farten hon höll när hon hade spåret var riktigt bra!

En reaktion på ”Spår 45.

  1. Oj vad ni spårar 🙂 Härligt!

    Fin sidan har blivit… har inte varit inne här med datorn på månader. Läser ju allt via mobilen så har inte sett att du gjort om, nice 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s