Spår 46.

Standard

Plats: Parkering vid horisontvägen i Skarpnäck.

Längd: ca 150 m.

Underlag: snö, is

Liggtid: ca 1 timme och 30 min.

Föremål: 1 ätpinne.

Vinklar: 3 st

Övrigt: korsande spår.

Utvärdering:
Idag kändes det som man var tillbaka på ruta ett. Men efter lite filosoferande så tror jag att jag insåg varför det blev så.
Hon letade upp spåret och hittade det ganska snabbt. Men känns fortfarande som hon är lite osäker vilket spår hon ska ta. När hon väl går på så går hon jättebra. Första vinkeln tog hon jättefint, så då belönade jag med kast över huvudet som planerat. Denna gång en korvbit.
Efteråt så virrade hon lite och vid andra vinkeln gick hon rakt fram.. Hon fick undersöka lite men sen fick hon börja om där hon hade spåret sist. Hon var inte så med och tredje vinkeln var inte heller bra. Efter hon lyckats ta upp spåret igen så belönade jag med bollkast. Efter det var det nästan som hon aldrig spårat förut. Hon stannade, gick runt, gnällde, satte sig, nosade lite här och där…. Hon provade olika beteende varav ett var att gå framåt med nosen neråt. Efter många om och men så tog hon upp spåret och spårade till slutet, men inte med samma motivation som i början. Hon vart riktigt glad av belöningen dock, både maten och bollen och vi lekte länge. Vill ju att hon ska tycka det är kul att hitta till slutet.

Jag vart lite leds på slutet när hon verkade som typ första gångerna vi spårade… Men efteråt insåg jag att det nog är de kastade belöningarna som förvirrade henne… Det var ju efter det som hon verkade glömma vad vi gjorde, och dessutom blev det ju värre efter den andra så belöningen.
Hon verkar sätta ihop de belöningarna med något annat beteende. Handlar det egentligen om att hon missuppfattar vad vi gör eller bara att jag har som har dålig timing på belöningarna? Oavsett har vi ett problem.
Det är ett litet dilemma där, för jag vill belöna vid olika tillfällen utan att ha lagt ut något… Så man faktiskt kan belöna när hon spårar bra, inte bara när man trott att hon ska spåra bra….
Men som det ser ut nu så får jag glömma den typen av belöning och försöka jobba mer med viljan att spåra upp grejerna…
Vi får se hur nästa spår går….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s