Stolt!

Standard

 

Idag har jag hunnit med mycket med Rusa. Så himla kul!

Dagen började med en långpromenad med Mathieu och Rusa i Rudan. Rusa var jätteduktig och lekte massa med Mathieu. Jag blev pepp så det blev lite fjärrdirigeringsträning inne.

Senare på kvällen hämtade jag upp Jessica så vi kunde träna lite lydnad. Jag började med att få Jessica att lägga ett spår åt Rusa, som vi tog efter lydnadsträningen. (se ”spår 54”)

Började med att träna apportering. Lekte med tennisbollen, satte den under foten, så jag lätt kan sparka den sen, och kastade apporten. När hon gjort så mycket som jag ville (körde många repetitioner och ibland fick hon bara ta apporten och vända, och ibland fick hon springa ända in i position. Tyckte farten ökade. Greppandet såg väldigt fint ut också.
Mellan varje träning fick den andra hunden ligga still. aleph låg jättebra när Rusa tränade. Sen fick han träna lite lydnad också, vi varvade.

Nästa pass blev det inkallning som vi tränade. Tog min skinnkamp på långt snöre och så fick hon springa olika långt innan hon fick varsågod.. Hon var sjukt pepp. Hade gärna filmat för att få en uppfattning om farten. Ska göra det nån gång, filma första och sista och jämföra vilken som har högst fart. Gör man nåt rätt borde det gå åt det snabbare hållet.. haha

Efter det tog jag ut rutan och flyttade omkring som en tok. Jag valde att starta på noll, köra leksak i rutan ett tag för att se hur det går. Så jag visade leksaken i slutet på rutan och skickade sen. Det gick bra och var lätt. Kommer nog bli snabb utveckling av det här, så då kan man ju se om hon fått mer förståelse för momentet.

Sen blev det spår..

…och sen avslutade vi med fria följet som är med på filmen. Kul avslut. Det är första fria följet på evigheter och jag går bara in och går ganska långt. Rusa höll fokus så himla bra och det var en härlig känsla! Tyckte hon gjorde sitt bästa…

Blev glad av dagen! Det är sånt som ger energi….

2 reaktioner på ”Stolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s