Spår 55.

Standard

spar55

Plats: Flatenbadet

Längd: ca 300 m.

Underlag: Is, snö, asfalt/grus, betong..

Liggtid: 0 min.

Föremål: 1 pinne, en bajspåse, en handske.

Vinklar: 6.

Övrigt: Bra jobbat! Belöning med kattmat och hand-/fotbollen. De blå spåren är inte bara så många spår som det är linjer, utan snarare stigar i snön av både människor och hundar.

Utvärdering:

Jag la ett spår som skulle vara ganska svårt med många diskrimineringsövningar, olika övergångar och korsande spår. Jag tänkte att hon skulle få lite kortare liggtid med dessa störningar denna gång. Hon tog alla vinklar superbra! Hon hade lite problem på första stigen (blå linje tvärs över), där hon undersökte flera spår innan hon valde rätt. Dock undersöker hon inte längre än allra högst en meter. Vid vägen var det också rätt svårt, det kändes som hon inte var van att korsa väg (går ofta längs med) men det löste hon fort. Det svåraste var vid viltspåren i slutet. Det var inte lite viltspår, utan såg ut som en hel stig. Där undersökte hon spåren ganska mycket, men bara en gång för varje spår, och hon valde alltid att fortsätta i spåret hon skulle! När hon hittade sista grejen ville hon dock spåra viltspåren som gick precis brevid, men valde sen handsken och fick massa belöning. Jag belönade mycket vid varje sak med både kattmat och bollen. Det märktes att hon ökade farten och motivationen under spårets gång. Där det var mycket svårigheter gick det såklart inte lika fort, men så fort hon hittat rätt efter svårigheterna blev det bra drag! Sjukt nöjd!! Det är såå kul att se hur hon utvecklats de senaste spåren. Det känns som hon förstått lite mer nu.

Jag har nu tänkt utveckla detta genom att

– Göra spår med svårigheter men med längre liggtid.

– Diskriminering av spår med olika svårighetsgrader. Jag ska alltid börja spåren där jag vet att inte så många går, just för att jag ska vara säker på att hon tar rätt spår från början.

– Mindre belöningar ibland, gigantiska belöningar ibland. Väldigt random. Sakerna måste också komma med variation i avstånd.

– Olika spårläggare.

– Okända spår.

– Längre spår.

Jag måste träna på:

– Att se när hon tappar spåret/undersöker andra spår. Men det tycker jag att jag blivit bättre på.

– Hur jag ska reagera när hon tappar spåret, eller undersöker andra spår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s