Spår 57.

Standard

Plats: Från personalparkeringen på CRT Zoo i Handen.

Längd: ca ?

Underlag: Snö, is, asfalt…

Liggtid: 0.

Föremål: ett hårband, 2 spårpinnar.

Vinklar: 3

Övrigt: Störning av lastbil + andra bilar.

Utvärdering:
Ville hinna göra något med Rusa innan jobbet igår, så jag la ett spår från där jag hade bilen och lite runt huset. Hon började bra, men får lite problem vid övergångar snö-smält is, och snö – asfalt. Det känns bra annars, för hon har riktigt bra drag i linan när hon verkligen har spåret. Hon tog vinklarna bra, men hade problem sista biten som var diagonalt över parkeringen där det blev en hel del underlags övergångar. Hon missade första föremålet, hårsnodden. Samma som hon missade första föremålet i spår 56. Hon går exakt exakt över dem, men det verkar som att spåret har blivit så pass intressant att hon inte märker smågrejer, speciellt inte i början… Jag bara struntar i det och går vidare, ska lägga nåt litet i början i flera spår nu och se om det blir bättre eller om det kanske bara var dessa två gånger hon gjort något sånt…
Hann inte ha någon liggtid, och ja, det är en svårighet som jag ska lägga på när det gäller spår med så här mycket störning. Det känns som hon går framåt, men hon är inte 100% säker ännu.

Dock är det lite svårt eftersom det är min första spårhund, och jag vet inte hur fästa dom ska vara i spåret egentligen. Ska dom gå utan att nånsin tappa det med hårt drag i linan exakt hela spåret? Eller får de analysera där det blir svårigheter och det ändå ses som att hon kan den typen av svårighet? Jag skulle vilja gå en spårkurs, svårt att få klarhet i massa saker ifall man bara spårar själv….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s