Julia och rusa.

Standard

20130417-173235.jpg
Har en ledig dag idag, så jag mötte upp med Julia och Sara. De hade tränat i ridhus, men jag kände inte att jag pallade det idag. Vi gick en promme och Julia gick ut ett spår till rusa. Mer om det i spårinlägget…
Efteråt åt vi lunch och diskuterade rusas problem. Kom inte fram till något speciellt nytt men enades om att det var ett svårt problem. Rusa lär sig jättelätt och är teknisk och duktig. När hon väl fokuserar så gör hon momenten jättefint. Hon har fin position i fria följet, lägger och sätter sig snabbt och är allmänt teknisk.
Men funkar inte den övergripande helheten så blir det omöjligt att visa upp hennes kunskaper…
I alla fall så tänkte vi testa att Julia fick träna med rusa för att se om samma sak hände, om man kanske gör något olika… Men det blev samma grej, vissa bitar fokuserar hon skitbra och gör det snyggt, men sen helt plötsligt så försvinner hon iväg i sin egen värld….
Ja, ingen lösning har vi än. Men tänkte jag ska satsa mer på brukset ett tag så det inte känns, för mig, som att man bara harvar på samma ställe utan att nånsin komma nånstans. Med brukset så har vi ju lite nya grejer att träna på i alla fall….
Nu ska Mathieu snart ut och cykla med rusa. Vilken lyx, är så himla trött….

4 reaktioner på ”Julia och rusa.

  1. Hon kanske är en Agility-brukshund? 😉

    Jag insåg efter några års harvande på lydnadsplan med Fokus att han, visst tycker det är superkul att jobba, men lydnad är inte hans kall. Så jag letade mig vidare och fann något som typ jämt är kul. Spår och Agility är hans (och min) grej! Med nästa hund kanske jag hittar någon gren som passar den hunden bättre än det jag tänkt mig… Vet inte om du tänkt i de banorna? Kanske ta en paus från lydnaden och känna efter?

    • Ja, det har jag såklart…. Men agility är så himla svårt att få till med tävlingar och allt, man måste ju åka över hela landet känns det som…. Kanske tävla inte är det viktigaste egentligen, men jag har så svårt att träna strukturerat utan att ha nåt mål…. Vi får se vad som händer under säsongen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s