Härlig ledig dag!

Standard

Idag blev det en heldag med spår, promenad och sen lydnad. Härligt att ha en sån heldag igen! Så skönt att vara lite ledig!

Blev inspirerad av den här videon, och gjorde ett spår med många fler vinklar än vanligt. Blev ingen liggtid, men det gick bra. Hon tog många vinklar fint, och missade några också. Har lite tankar kring hennes uppträdande efter varje föremål, så där ska vi prova nåt nytt. Men mer om spåret i ett annat inlägg.

Vi fortsatte vidare på Sörmlandsleden från Paradisets raststuga. Skulle gå en slinga på ca 6 km, inte så långt alltså, men det tog tiiiid! Det var nedfallna träd över allt och på många ställen var det omöjligt att komma fram. Vi fick klättra upp på en slags klippa och jag skulle försöka hitta en väg ner, gick ner där det såg möjligt ut, men fastnade när det blev ett stup som var för högt att hoppa från. Alltså, det hade nog gått, men var massa träd och konstiga grejer på marken…. Julia och Matilda som följde med hittade dock en mycket bättre väg än mig. Haha… Så kan det gå. Tog mig ner tillslut i alla fall. Rusa och Kaj var nöjda och vi strosade på.. Dock hade vi en tid att passa, och allt tog ju lite längre tid än väntat…. som vanligt… så i slutet fick vi gå på en del… Men det var kul och mysigt!

När vi kom hem så tog Julia, Kaj, jag och Rusa ett träningspass på fältet utanför mig. På schemat var störningsträning, 1-2-3 träning och framförgående. Störningsträningen är inte så lätt med Rusa, för ALLA störningar är jättesvåra. Man får bli skitnöjd om hon klarar minsta lilla. Idag var det lite varierat resultat. Första passet så körde jag på lite för mycket innan belöning, så där blev hon osäker.. Måste belöna oftare nu i början när hon inte vet riktigt vad det handlar om. Sen så tyckte hon helt plötsligt att Julia var läskig… Ja, hon är lite speciell ibland den där hunden.. Fick tillslut ta till koppel så hon inte skulle kunna vika undan och byta sida. Sen belönade jag mycket när hon klarade det, och då gick det bättre. Fick köra många pass på det sättet, och tyckte det kändes som hon klarade det lite bättre sen i alla fall… Första passet utan störning gick dock bra, så det var kul! När hon tappar fokus så lägger jag henne ner, tills hon ser lite uttråkad ut, då tar jag upp henne lugnt och fortsätter… Ska ge det några månader så vi kan se om det ger resultat…. Än så länge är det väldigt blandat… Men hon har nog inte förstått exakt vad som händer än…

Och så får jag inte glömma att göra omvänt lockande innan varje gång vi kör, så att hon förstår att det är jobb som gäller. Tror det blir en bra rutin eftersom hon lätt verkar tro att vi är ute på promenad. Får inte träna sånt här på promenaderna längre, blir bara förvirrat. Så det tror jag kan bli bra. Då förstår hon säkert bättre vad som ska hända och att hon inte får pyssla med annat när vi jobbar…

Sen så tränar vi lite på att skapa en känsla hos Rusa. Hon ska bli taggad och ha jättehög förväntan när jag räknar 1-2-3…. Sen får hon springa på ”kör”.. Då sparkar jag bollen. Hon tycker det är skitkul.. Men märker att det är stor skillnad på om jag rör på mig eller inte. Är jag stilla så är hon stilla och blir då lite mer passiv. Svårt där. Men ska nöta vidare med att jag rör på mig lite till och se om vi kan minska ner på det lite i taget istället.

Framförgåendet var lite komplicerat i början, för jag försökte träna på att hon skulle kunna stanna så jag kunde gå upp till henne, men det var skitsvårt tyckte hon. Hon är van att gå och stanna när jag går och stannar. Men nu säger jag ju faktiskt ”stå”, så då måste hon stå kvar. I början gick det inte alls, sen blev hon lite osäker. Efter en paus så var hon helt lost i lukter och jag vet inte vad hon gjorde. Så då blev det utvisning. Men sen skärpte hon sig och då fick vi till ett bra framförgående som Julia fick filma… Dock har vi nästan aldrig kedjat åt andra hållet, så där blev hon osäker, men jag tänker att om jag belönar upp det lite till så kommer det bli bra!

Slängde också in lite krypträning och fjärrträning. Krypet var lite långt fram först, men efter två-tre repetitioner blev det bättre. Kryp är ett kul moment! Fjärren nöter vi bara på som vanligt… stå-ligg börjar ju bli bra när det gäller tekniken, däremot är stå-sitt mycket svårare… Bara nöta!

Här nedan kommer en liten film..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s