Debut i brukset.

Standard

IMG_6268

Idag tävlade vi brukset första gången. Jag hade egentligen inga förväntningar alls. Med tanke på hur spåren gått på senaste, så hade jag ingen aning om hon skulle klara spåret eller inte… Lydnaden vet man ju inte heller.. Det var skönt att det var på hemmaklubben och att mina förväntningar var låga, jag blev inte så nervös..

Vädret var lite speciellt… På morgonen när vi kom dit så var det varmt och soligt. När vi kom ut mot ängen vi skulle spåra blåste det som satan! Var bara tre hundar av nio som klarade sig runt spåret. Rusas spår började i motvind. Hon tog upp spåret, lite lojt… sen hittade hon en pinne, då blev hon glad och lite mer motiverad. Hon stannade för att äta något två gånger, men gick tillbaka snabbt. Vinklarna var också ok, hon blev inte osäker eller tappade allt för mycket… Så senaste veckans träning har nog hjälpt lite i alla fall… Vissa bitar spårade hon jättebra, med fin teknik, bra tempo och utan att slå så mycket.. Tänk om man skulle få henne att spåra så jämt!

När det var dags för lydnaden så började det regna. Under budföringen regnade det en hel del, sen var det lunch, till platsliggningen regnade det ännu mer…. Var helt dränkt efter 3 minuter, och rusa med! Jag stod och väntade i dörren på stugan för att få lite skydd. När det var vår tur så regnade det fortfarande lika mycket… Trodde aldrig vi skulle klara det! Tänkte att spåret skulle gå kasst när det blåste så mycket och hon haft lite motivationsproblem på senaste. Jag blev så glad när vi kom runt och det hade gått så bra! Verkar ju inte ha varit världens lättaste spårande idag eftersom det var så många som föll bort där…. När det var dags för lydnaden så kände jag också att det skulle bli omöjligt. Det droppade regn i ögonen på rusa så hon fick blunda när hon tittade på mig.. Jag frös som satan eftersom jag inte tagit med mig några regnkläder alls…. Men det gick! När jag gick av planen hade jag ingen aning om något annat betyg än spårets.. 8,5 och 9. Vad som helst kunde hända, men efter 2 nollor trodde jag inte vi skulle bli uppflyttade… Men jag gick av med en bra känsla… trots nollorna så hade Rusa varit med mig under programmet, både under och mellan momenten. Sen att jag inte tränat ordentligt på vissa saker ledde ju till nollorna, men rusa var med, det var allra bäst!

Vid läggandet, som var ena momentet med en nolla, såg rusa ut att vara kvar i framförgåendet. Hon var helt fokuserad framåt och väntade bara på kommando att få gå. När jag sedan sa ligg så kändes hon chockad, krävdes 2 till dk för att lägga henne… Men hon gjorde det i alla fall 😉 Har ju inte tränat på moment efter framförgåendet egentligen…. nu när jag tänker efter tror jag inte jag kedjat framförgåendet med nåt efter alls? (julia vet säkert 😉 ). Så där har vi faktiskt något att jobba på!

Vi skämtade lite innan om hoppet… ”ska hon klara att hoppa så högt, hon som har så speciell hoppteknik”…. skrattade åt det. Dock så klarade hon det inte. haha. Hon hoppade ut (synd jag inte har film så jag kunde se vad hon gör) och fastnade med bakdelen på nåt sätt, så hon ramlade över hindret. Många ”ahh” från publiken… Men hon satte sig bara på andra sidan på kommando, och sen hoppade tillbaka som hon ska…. Så gullig. Men nu blir det hårdträning på hoppteknik.. Hur fan ska hon kunna hoppa 85 om hon kraschar på 65?? hahaha…

Här nedan kommer domarnas poäng och kommentarer, sen gör jag bara en hopräkning av medel.

Domare 1 : Lotta Wiklander

Linförighet – 8 : sitter ej vid halt, någon förarhjälp vid sväng. pendlar position i språng. Bra kontakt.

Framförgående – 9

Platsläggande – 0 : Lägger sig ej på första kommandot.

Inkallande – 7,5 : Avslut, Tempo

Apportering – 8,5 : Något slarvigt gripande, något dåligt tempo in

Hopp över hinder – 0 : Kraftigt islag.

Platsliggande – 10

Budföring – 9,5 : Avslut, Bra tempo

Spårning – 8,5 : 2 + slut, tveksam start, flera släpp, ”frågar förare”, bra spårarbete bitvis

Domare 2 : Lotta Berntson

Linförighet – 7 :position, sitter ej x 2.

Framförgående – 8,5 : Framföring, stretar något.

Platsläggande – 0 : Framföring, ligger ej.

Inkallande – 8 : Bättre tempo önskas, avslut.

Apportering – 8 : Bättre tempo önskas.

Hopp över hinder – 0 :

Platsliggande – 10

Budföring – 10 : Bra fart.

Spårning – 9 : 2 + slut, flera stopp, frågar mycket.

Medel totalt

Linförighet – 30

Framförgående – 17,5

Platsläggande – 0

Inkallande – 15,5

Apportering – 33

Hopp över hinder – 0

Platsliggande – 50

Summa lydnad : 146

Budföring – 19,5

Spårning – 61,25

Summa Special – 80,75

Totalt Medel: 226,75

(224 p för uppflytt)

Det var på gränsen!! Men Med två nollor tycker jag faktiskt det känns som en bra debut 🙂 Men mest är jag glad över att vi var ett team!

5 reaktioner på ”Debut i brukset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s