Ingen rubrik?

Standard

20130711-002747.jpg
Sommaren försvinner fort! En månad har snart passerat sen vi flyttade hit och vi är ännu inte inflyttade på riktigt. Nu är det i alla fall bara ett rum till att måla.

Jag har kanske tagit det lugnt en timma på senaste veckorna. Antingen jobbar man, målar eller handlar grejer eller åker hit och dit.

Tur att man har trädgård så man kan pressa in lite träning då och då…

I söndags hade jag privatlektion med Anne Dahlin igen.. Det var jättekul! Var super varmt och massor som hänt, så jag trodde inte Rusa skulle kunna göra nåt alls… Men det gick över förväntan.. Vi såg båda skillnad från förra tillfället. 1-2-3 träningen börjar verkligen ge resultat! Hon höjer verkligen sin förväntan och hamnar i rätt sinnesläge..
Vi kollade och diskuterade mest hennes ”problem” : koncentration och fart… Det hänger ju förstås ihop.. Men vi kom fram till att hon inte får hamna i för koncentrerad och eftertänksam stämning. Hon får gå upp i aktivitetsnivå även om det kan leda till att vissa detaljer blir lidande.

Tex så går hon längre fram i fria följet, men vi tittade på det och Anne tyckte inte det var för långt fram… Vänstersvängarna kan bli lite sämre, så där ska jag jobba med bakdelskontroll genom att backa just efter svängen..

Anne tyckte också farten i inkallningen var bra, trots att hon kan springa snabbare. Det gäller allra mest att lära henne att hålla jämnt tempo.
I apporteringen syns det ju mest… Där ska jag börja träna 1-2-3 mot döda föremål. Hon ska tänka samma sak mot en boll som ligger stilla som hon gör när jag säger 1-2-3 och kastar…. Så jag ska sparka bollen så hon vill springa snabbt mot den även när den ligger stilla först…
Sen ska jag lägga bollen bakom mig och träna apportering med den tekniken… Hon tyckte dock det var lite svårt att välja bort bollen för att ta apporten, men hon valde rätt.. Så det blev bra!

Visade fjärren lite, och allra mest måste vi träna på stå-sitt.. Hon gav några idéer hur man kan nöta in tekniken i muskelminnet…

Avslutade med att kolla på rusas hoppteknik som är kass! Hon måste stampa ifrån tidigare.. Ska lägga ett rep eller en pinne före hindret så hon hoppar bättre…

Imorrn är det jobb igen, men snart har jag semester!

Jessica, Joni och aleph har flyttat in i vårat lilla gårdshus.. Så rusa är riktigt nöjd att ha sin bästa polare här hela tiden… Lyx!

20130711-004805.jpg

En reaktion på ”Ingen rubrik?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s