Vittring och fjärr.

Standard

20130924-214608.jpg
Började dagen med ett spår till rusa och ett till aleph. Rusa spårade kasst, aleph spårade bra men gick över pinnar och fick problem vid ett korsande spår.

Eftersom det var två pinnar kvar i alephs spår, som gick på äng, så tänkte jag att rusa får leta upp dom. Hon var sjukt taggad och hittade första snabbt. Däremot så hittade hon inte andra trots att hon letade riktigt länge. Ville att hon skulle få belöning för hur hon jobbade bra och motiverat… Så jag droppade en pinne i en del av ”rutan” där hon inte varit så mycket. Den hittade hon snabbt! Vet inte varför ena pinnen var så svår att hitta….. Skumt!

Har sen jobbat helt galet och när jag kom hem så kom jag på att rusa inte fick frukost. Så tog torrfodret hon äter ibland och tränade lite vittring och fjärr. Tränade det igår, men det blev konstigt och hon blev frustrerad. Bestämde mig för att minska antalet pinnar idag…. Gick bättre! Hon tyckte det var jobbigt i början när hon inte visste vad hon skulle göra… Men lyckades på nåt sätt förklara att hon skulle nosa i alla fall… Sen belönade jag varje gång hon nosade på rätt… I slutet så stannade hon faktiskt över rätt pinne flera gånger på rad….. Tror jag kan få henne att fatta snart….

Fjärren försöker jag utöka avståndet och behålla tekniken.. Inte lätt, men lyckades utöka avståndet idag. Kastade godisarna mellan hennes framben…. Funkade bättre än mina andra belöningsplaceringar,,,,.

Spännande att se hur det utvecklas! Rusa är i alla fall trött nu….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s