Hundhallen.

Standard

20131003-222849.jpg
Igår kväll hade jag hyrt hundhallen i Haninge en timme. Team bus träning… Tyvärr kunde inte Julia komma, men jag och Jessica var på plats.
Aleph skulle få träna lydnaden inför appellen, och rusa inför lydnadsklass 3.
Aleph är så himla rolig att kolla på när han ska träna. Han är så pepp men kan inte kontrollera sig. Men han var duktig!
Rusa fick börja med lite fritt följ… Där var rätt oplanerat, men gjorde lite stegförflyttningar och så.. Bra med speglarna så man ser hur hon går och sitter utan att behöva titta ner… Man får en helt annan hållning.
Tränade sättande under gång också.. I början ville hon bara ligga, så då gjorde jag en halvhalt som hjälp som jag lyckades få bort innan passets slut. Får se om hon klarar det direkt nästa gång…
Tränade sen fjärr skiften till stå.. Dvs, ligg-stå och sitt-stå… Jessica var externbelöning bakom… Lyckades ganska snabbt komma ut på 10 meter… Ett skifte sitt-stå var så sjukt snyggt… Hon liksom hoppade upp i stå men hamnade i perfekt position… Snabbt och precist… Vore coolt om man kunde få henne att alltid göra så….

Sen blev det lite vittring, rusa tog alltid rätt pinne.. Jessica la ut pinnarna och hon fick gå från mig fram dit…. Hon har inte fart ut, men jobbar bra! Fortsätter så här och ser hur det utvecklas….håller på att lägga kommando nu, så det är klart det blir lite tvekan över om hon ska gå eller inte……
Inkallning med ställande gjorde jag också.. Två ställanden och tre raka inkallningar… Det såg bra ut, men körde inte inkallningen från ställandet… Så där vet jag inte hur det skulle sett ut….
Sen hittade jag en ruta med rosa koner och band… Var ju tvungen att sätta ut den… Så då blev det rutan träning med aleph som störning… Blev fart på rusa under det passet… När hon la sig hängde tungan på sned….
Haha… Vem kunde trott att hon skulle bli så för ett år sen? Inte jag i alla fall!
När jag kom hem så kastade hon bollar på mig för att få träna lite till… Haha…
Idag har hon fått va hemma med Jessica och fick springa bredvid cykeln en dryg mil…. Skönt att komma hem till en aktiverad hund när man jobbat sent..
Nu är jag trött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s