Rapport, träning och valp.

Standard

Här har det hunnit hända en hel del faktiskt. Bara på några dagar.

I onsdags tränade jag och Jessica lite rapport med Rusa och Aleph. Rusa fick springa en kort sträcka på ca 70 m i skog, efter stig och i terräng. Hon fick först spåra upp mig på B-station och sen springa tillbaka till Jessica på A. Hon hade visst gnällt en del när jag gick, sen sprang hon som en pil. Fick sin frukost och lite fotbollsspel som belöning. Skickade tillbaka, då sprang hon en meter, tvekade lite, men hade is i magen och sen stack hon i högsta fart. Det var så kul!! Kommer ihåg hur roligt det är med rapporten, och jag trivs verkligen i skogen. Planen är att förstärka kortare sträckor mellan 50-150 meter ett tag, så att det är lätt att få sin belöning. Sen blir det successiv ökning. Ska försöka vara lite kreativ när det gäller sträckor, att flytta A och B station mm… Hoppas vi kan träna lite mer snart…

Imorse fick jag lite tid att träna på tomten innan jobbet. Körde lite lydnadsklass 3 moment med en ny leksak. Satan va pepp hon var! Så kul med en boll på snöre som hon gillar så pass mycket. Hon höll hög fart i alla moment, men stötte på lite problem…. Skulle köra inkallning med ställande och belönade två gånger för ställanden. Sen tyckte hon att hon alltid skulle ställa sig och provade ställa sig både lite här och lite där….. Tog typ 10 gånger innan hon kunde springa hela sträckan i hög fart igen! Haha, hon lär sig såna där saker alldeles för snabbt. Hon vill alltid vara steget före och tror att hon vet exakt vad jag vill att hon ska göra…. Hmm… blir att fundera lite på hur man ska kunna behålla både ställandet och farten i inkallningen.. och speciellt när det gäller att inte ställa sig på egen hand!

Tränade lite apport… Där var det också fart, så det var bra. Rutan gick över förväntan också. Hon fick springa till targeten, och istället för att kasta belöningen fick hon varsågod för att kampa med bollen. Det brukar inte funka för hon tycker inte det är lika kul som med boll, men med den här funkade det sjukt bra! Det som blir bra är att hon tänker mer ”uppgift” istället för att belöningen ska komma flygandes… Hon måste göra A för att få B…. Tror det är bra…

Tränade lite ingångar, det gick helt ok. Ingångar med apporten också. De allra flesta var raka och fina.

Sen var det ju fjärren igen då… Suck! Får bara inte till det. På inomhusträningen pratade jag och Julia om att träna på stadga… Det gick bra i stående position, men i liggande så har hon ingen stadga alls i bakdelen.. Trycker man på den lägger hon sig direkt på ena skinkan…. vet inte hur jag ska lösa det där… Får fundera så kanske nån har nån idé på träningen nästa vecka..

Tränade lite hopp också, bara att hon skulle hoppa även om vi stod snett och vint.. var hon än var så skulle hon hoppa.. Det var inga problem… Får träna några repetitioner så, och sen lägga till apporten.. Tror det kan funka..

Tränade en halvtimme-40 min, sen blev hon trött… Men det är klart, när man inte tar nån paus så… Tycker ändå hon håller koncentrationen bra även om man tränar länge i sträck, så det är kul 🙂

Sen har jag fått reda på att jag får en valp från Stjernborgens kennel! Wohoo vad spänannde. En liten tik blir det….. To be continued….

En reaktion på ”Rapport, träning och valp.

  1. Låsta framtassar på fjärren då, med tasstarget? Kanske blir mer konkret för henne och lättare för dig att hålla på kriterierna eftersom du ser framtassarna enklare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s