Pigga Rusa.

Standard

Screen Shot 2013-04-28 at 7.25.40 PM

Foto: Matilda Holmqvist

Varje dag jag är ledig försöker jag träna åtminstone en liten stund med Rusa. Idag var inget undantag.

Det roliga är att hon tycker allting är så sjukt kul nu för tiden. Det känns som hon verkligen vill jobba… För ett år sen hade jag inte ens tänkt tanken på att hon skulle bli så här pigg.. Det är då man inser att man var väl hård mot sig själv när man kände sig värdelös för man inte kunde peppa henne ordentligt. Det handlade ju om hormoner, och de är svåra att tävla med. Det verkar också som hon verkligen älskar där vi bor just nu. Det ger oss chansen att leka mycket mer och vara ute och ha kul. Det blir aldrig riktigt samma i lägenhet….

Oavsett så var det lite oplanerad träning, men både igår och idag har jag tränat lite vittring. Jag har gjort som jag och Julia gjorde sist på träningen. Satan vad det verkar gå bra. Hon är riktigt pepp och söker hela tiden, hon plockar inte bara pinnar utan letar faktiskt efter den vi lekt med. Enda jobbiga är att hon börjat tugga på pinnen, men jag tror att det går att ordna ganska snabbt genom godisträning. Kommer nog bli bra det här.

Sen blev det lite rutan träning. Igår köpte jag två stycken handbollar, vilket verkligen är rusas favorit. Var lite svårt att springa ifrån den, även om det gick.. Sen fick hon istället nya bollen, och det gick lite lättare. Däremot tror jag att jag kan få mer tempo där, måste bara hitta nån teknik som verkligen peppar henne… Problemet är att jag alltid lägger ut och flyttar rutan själv, vilket gör att hon ser var den är, samt var targeten är…. Hoppas jag kan få mer hjälp med flytt av rutan på träningarna i alla fall..

Tränade också lite apportering. Där börjar farten faktiskt gå upp riktigt ordentligt…med handbollen så fick man riktigt bra fart.. men är lite rädd att jag hela tiden råkar belöna vid samma distans från mig…. måste försöka verkligen tänka på det…. Men sen är det ju hoppet som ska till också.. damnit… hon har så sjukt dålig hoppteknik… Kanske får träna på agilityhindren i inomhuslokalen… Annars kommer hon ALDRIG klara 85 cm i hopp i högre brukset…

Avslutade med lite backa träning. Backa från leksaker funkar verkligen inte… Hon blir så himla fixerad och gör bara sitt och ligg typ.. Eller skall.. haha… Men med godis funkar det helt ok… Helt klart mer att jobba på där… Utöka avstånd för både backningen och avstånd från mig till henne.. Vill ju att det ska gå så fort innan det är klart, så jag blir lite otålig här. Men måste fokusera på uppgiften, annars kommer det aldrig funka.. haha..

Annars är det jätteroligt att jag äntligen lanserat och kommit igång lite med mitt projekt vid sidan av jobbet, nämligen att ge privatlektioner i lite olika hundrelaterade saker… Spännande!! http://bushundlydnad.wordpress.com Väntar fortfarande på att min domän ska registreras, så jag hoppas det blir snart! Tråkigt att inte ha en enklare webadress,,,

Nästa månad har vi bokat besök hos redog och privatlektion i spår för Frida Wallén, samma helg. Blir riktigt spännande. Hoppas jag kan få några bra tips för Rusas spår. Saknar att spåra men är inte så kul när hon inte kan koncentrera sig ordentligt…..

Saker går framåt här alltså.. Imorrn är det lydnadsträning i inomhushallen och på onsdag blir det träning med kollegorna från jobbet.. Blir kul!

 

En reaktion på ”Pigga Rusa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s