Utflykt till Värmdö och rusas rehab.

Standard

20140109-175124.jpg

Idag vaknade jag upp nog mycket från min dvala för att orka åka på träningsbesök på Värmdö. Mötte upp Lisa med Loi och Lakki. Verkligen vad jag behövde, komma ut lite, spåra och träna. Blev lite deppad sen sista besöket hos redog… Bra var förstås att det inte var artros, dålig var att det inte är bra ännu, så det blir 3 veckor till ännu striktare vila. Har spärrat av nästan hela huset så hon bara får vara i köket och hallen… På så sätt kan hon inte hoppa upp på soffan eller nåt.. Hon har fått handledsskydd, anti inflammatoriskt och ordination om 4 promenader à 20 min per dag… Ingen lek med andra hundar, inget bus själv…. ja, tråkigt dvs. Jag blev rätt deppad av att redan spenderat 8 veckor med Rusa i koppel, och sen måsta spendera 3 till.. Känns jobbigt. Hoppas det ska hjälpa denna gång.. Måste helt enkelt hitta en bättre teknik att hindra henne när hon får tokryck… Hon förstår ju inte att det är för hennes eget bästa, så det är inte så lätt… Hon ligger mest och stirrar och ser olycklig ut..

Så idag blev hon glad att komma ut lite. Lisa la ett spår på hårda underlag till oss, och hon spårade bitvis bra. Tror aldrig det kommer bli bättre än bitvis faktiskt… Nu kan jag ju inte leka vid apporterna eller nåt heller för att motivera mer.. Men det känns som att när hon har lust så går det bra, men så fort det blir en svårighet, eller av ingen anledning (?) så gör hon annat… ibland spårar hon iväg på nåt helt annat… Jag har svårt att läsa henne,, Märker ofta när hon tappar spåret, men inte när hon hittar det igen… Hon verkade vara helt säker på att det gick åt ett håll, men det gick åt ett helt annat…. Tillslut litar jag inte på henne så mycket, så då blir det ännu svårare… Går kanske inte så lätt att lösa detta, så kanske spår inte är hennes grej helt enkelt…. Men som det är nu så är det väldigt bra aktivering… Hon blir trött av det! Kul att se Loi spåra… Han har lite annan stil och bra motivation….

Körde sen lite fjärrdirigering, och det gick hyfsat med några bra skiften.. Tog ut distansen, och att jag börjar med handtecken har funkat faktiskt… Men det är en del att jobba på ändå…. Ska bli spännande att se vad det ligger på för betyg när vi tävlar… Inte 10 förstås, men börjar se bättre ut i alla fall 🙂

Sen blev det lite störningsträning i fria följet. Hon kändes rätt seg och lite trött. Antar hon blev tröttare av spåret än jag trodde… Men hon klarade en del svåra störningar av Lisa och Loi som gick tätt framför, eller bakom och kommenderade. Störningsträning är väldigt roligt, men ännu roligare när hon är pigg och mer pepp…

Glömde skriva att Rusa tappade fokus massor i slutet av spåret så Karma fick ta över på ren nyfikenhet… Hon kollade in lite spår och lite annat, men spårade ändå lite då och då till slutpinnen… Nyfikenheten för spåret finns, så det är kul! Sen tyckte hon ju det var riktigt roligt att hitta en pinne bara sådär….

Hon fick också träna lite fritt följ, bara på skoj, frivilligt med lite hjälp… Hon är riktigt rolig den där lilla… Pepp och glad. Lite osäker på dom andra hundarna från början, men hämtade sig eftersom.. Hon måste få mer träning med andra hundar!! Hon gillade dock Loi direkt, Lakki var lite läskigare..

Hoppas kunna fortsätta träna så här då och då… Roligt! Sen är det ju gott och kul att fika och snacka skit förstås!

20140109-175229.jpg

20140109-175239.jpg

20140109-175249.jpg

20140109-175256.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s