Vittring och lekträning.

Standard

20140111-011310

Foto: Lisa

Idag är jag ledig. Så skönt. Det har varit kallt med soligt. I morse så orkade jag knappt ur sängen och gick upp 15 min före vi skulle åka till Laserbehandlingen med Rusa. Vi hann i alla fall…. Rusa gillar inte behandlingen, men hon är less på allt som har att göra med hennes handled. Alla dessa på och av med benskydd, laser, böjprov, undersökning… Jag har dock inte böjt nåt för att se om det är bättre, och hon gillar inte benskyddet så hon går inte så bra med det… Så svårt att säga om det blivit bättre. En vecka har gått av 3… Hon har lyckats smita en gång och rejsat, och en gång rejsade hon i kopplet… Lyckas stoppa ganska snabbt, men det är inte lätt! Hon är bara i hallen och köket fortfarande, så inget gå upp för trappor eller hoppa upp och ner från soffan….

Ikväll tänkte jag att jag skulle träna lite, för är så deppigt att inte göra mer än att gå 20 min promme… Rusa fick lite vittringsträning. Jag hade ett tiotal pinnar som jag la i olika mönster. Så hon fick jobba ganska länge för att hitta rätt… gjorde kanske 7 repetitioner och hon tog rätt alla gången utom en… Då ansträngde hon sig inte nog länge, utan gissade på en tillslut. Men hon fattade att det inte var rätt när jag tog den och hon fick ett ”nä, det var fel”… Så sen blev alla rätt igen… Kul det där, att se hur hon jobbar bra och verkligen gillar detta moment…

Med Karma så fick jag tipset från Ewa om en rolig lek… Hon hade sett en film på Youtube:

så jag tyckte det verkade jätteroligt och ville prova. Rusa får ju inte göra såna grejer, så jag provade en mini-version i vardagsrummet. Allting lite mindre helt enkelt 😉 Det funkade hur bra som helst! Enda grejen med Karma är att hon inte är så bra på att släppa, men jag hittade en teknik så det gick bra… Jätteroligt att kunna göra denna träning ”ta den” utan att det behöver vara konflikter med att man måste hålla i hunden mm… Sen tror jag ju man kan utveckla det så som pepp senare, men det är verkligen en bra början. Karma tyckte det var sjukt roligt och nu är hon utslagen på golvet… Gulle!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s