Karmas femte vecka.

Standard

Den här veckan är jag ganska besviken på mig själv när det gäller träningen. Jag har verkligen inte orkat någonting alls, och det känns så dumt att så mycket att hennes valptid bara försvinner… Hade gärna velat göra mer saker, som jag gjorde med Rusa tex.. Hon behöver träna mycket mer på hundmöten, olika underlag, leka på olika ställen, socialtränas med människor mm…. Men jag gör det jag kan utifrån de förutsättningar jag har just nu. Det är inte så lätt alltid när man inte mår helt bra….

Grundträningsdel Kommentar:
0 Passivitet Nu kan jag faktiskt få henne att somna även om hon är helt galen. Ofta så är hon övertrött när hon är som värst… Men det har gått bra. Annars tycker jag hon är ganska naturligt passiv när det behövs. Men vi skulle behöva träna på att sitta still en längre stund tror jag…
0 Balans, koordination, kroppskontroll
0 Skott och ljudträning
0 Kontakt Jobbat lite med leken jag skrev om tidigare. Hon hindrar sig från att ta leksaken, men nu försöker jag lägga på att hon ska titta mot mig… inte lätt!!
0 Förbud/frikommando
0 Inkallning  Tränar vi på varje dag. På valpträffen så kom hon även när hon lekte med valparna. så duktig!!
0 Social kompentens, miljö och hantering  Hon tar sig upp på vad som helst här hemma och på jobbet. Hon lärde sig hoppa upp på en stol för att se ut genom fönstret på jobbet. Alldeles själv… Att klippa klor går också fint nu.. Hon har fått en otit i ena örat, så där rengör jag och det gillar hon inte, men det går bra och när hon är klar så kan vi leka direkt efteråt utan problem….
0 Koppelträning/ gå nära  Av nån anledning så har hon redan lärt sig att när man har halsband så går man bakom… Hon går kanske framför benen en eller två gånger per träningstillfälle, och då inte ens mycket… Vi får se hur länge detta håller i sig. Men bra med konsekvensen som blir när man har sele vs. halsband.
0 Föremålsintresse/uppletande system/apportering  Hon fick göra lite uppletande med en handske. Band upp henne och sprang sedan ut med den. Hon letade intensivt och gav inte upp. Bara första gången jag fick hjälpa lite med att gå mot leksaken… Sen kommer hon direkt tillbaka för att leka! Hon verkar tycka det var jätteroligt.
0 Attityd och känsla  Här måste vi jobba med att ta ner ljudnivån… Hon hetsar lätt upp sig och får fram ljud….
0 Ensamhet/Avstånd  Hon har fått vara ensam nån gång när rusa har varit ute på tomten. Hon fick även sitta i badrummet när jag tränade med rusa i vardagsrummet för hon river alla staket hur lätt som helst… På jobbet är hon med de andra hundarna och det går hur bra som helst.
0 Belöning och lek  Vi har fortsatt med roliga leken från förra veckan. Hon älskar den där grejen. Helt galet! Kampat en hel del och spelat fotboll mm. Borde dock träna mer på att släppa saker… Känns som det är där det svåra kommer ligga…
0 Hundmöten/Kommunikation  Hon har mött några hundar på jobbet. Hon vill gärna skälla på dom stora, så där måste vi jobba lite mer. Kör lite skvallerträning eftersom hon verkar tycka det är lite jobbigt.. Var på kennelträff, och där tyckte hon det var jobbigt att komma in med skällande hundar.. Men släppte det sen och lekte massor..
0 Sitt/Ligg/Stå  Försöker ta bort hjälpen för ligg från sitt litegrann.. Sätter kommando på sitt….
0 Fritt följ  Har gjort några repetitioner av sitt vid sidan med kontakt.. Men måste jobba mer med kontakt i andra situationer, då hon har svårt att släppa belöningen med blicken…
0 Platsliggning/”Lägg dig”
0 Grepp
0 Rapport grund
0 Spår grund
0 Vittring grund
0 Dirigering grund
0 Framåtsändande grund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s