Äntligen promenader!

Standard

20140219-222946.jpg
Äntligen får rusa gå långa promenader varje dag och det dröjer nu inte länge förän hon får vara lös varannan dag. Jag längtar!! Om 18 dagar så får hon leva helt som vanligt och vi kan börja leka och ha kul igen!

Vi har hunnit med ganska mycket sen jag skrev sist! Har glömt förra veckans utvärdering dessutom… Jaja, är inte lika disciplinerad som med rusa helt enkelt, både när det gäller träning och utvärdering…

I lördags var vi på valpträff i världens sämsta väder…. Karma var jätteduktig! Hon klarade inkallning från lek med syskonen och kunde leka med mig fast dom lekte bredvid…. Sen briljerade hon på uppletandet… Det är så roligt…! Vi gick lite ”fot” på planen i slutet och sen fick hon sova när vi fikade.. Rusa fick träna när vi kom hem istället… Håller på med ett konstigt target projekt som jag inte vet hur det kommer sluta… Men kul att göra nåt annat, speciellt nu när vi bara tränat på samma grejer hela tiden… Inte har jag nån fantasi heller egentligen…. Men det är kul och rusa blir trött… Ska filma mig själv och se om det ens är möjligt att det funkar….

I söndags gick jag och Mathieu en promme med rusa och Karma också, väldigt mysigt! Vaknade av sol och blev så glad att jag skyndade mig för att bli klar… Men när jag öppnade dörren och gick ut så började det regna….suck… Men har i alla fall fått lite promenader i solen ”vår skog” på måndag och tisdag innan jobbet…. Härligt att vara i skogen igen, man förstår inte hur mycket det betyder förrän man inte kan vara där på så länge…

Nu är min mamma och hälsar på, så vi pysslar lite.. Jessica och Joni har varit i Berlin så aleph har varit här också… Inte lätt för Mathieu med 4 vimlande hundar.. Haha, han tycker ju det är mycket med två! Idag promenerade vi i lida… Tur att jag lånat jessicas baggen bälte, annars hade jag blivit galen med alfie och rusa båda i koppel… Alfie får ju va lös, men nu när det är så många hundar är det svårt att hålla koll och han behöver fortfarande 99% uppmärksamhet för att inte göra dumheter… Nä men, det är det lättaste i alla fall.. Hela promenaden gick jättebra, både efter stigar och off road… Men sen kom vi till ett spår med konstsnö… Rusa blev galen = karma blev galen = alfie blev galen,,, satan va svårt att få dom att lugna sig.. Sen kom en skidåkare som Karma skällde på, två kaniner dom aleph skällde på…… Osv… Kaos! Och det var bara de sista 100 metrarna.., kändes värre än hela promenaden… Men men… Snart får jag ha rusa lös och då blir det mycket lättare igen! Tur i alla fall att Karma inte behöver ha koppel, för då hade jag blivit galen! Hon håller sig alltid högst 30 m bort, oftast 10-15… Kommer alltid på inkallning också, även vid kaninerna.. Duktiga Karma!
Vi tränade också lite passivitet i skogen, och det gick super bra… Bara man ställer henne på en plats och säger vänta så stannar hon där… Då får hon stå, sitta eller ligga…. Hon försökte bara gå från platsen två ggr och då satte jag bara tillbaka henne så satte hon sig och efter en stund la hon sig..

Ikväll tränade vi lite smått på pallen och lite ligg från sitt… Hon kan typ ingenting ännu när det gäller moment, men vi tränar på annat.. Hon är så trött när hon varit på jobbet, och jag med, så då tar vi det lugnt… Men imorrn ska vi till klubben 🙂 är ledig på fredag också, då tänkte jag att det får bli ett spår…..

20140219-224721.jpg

20140219-224732.jpg

20140219-224740.jpg

20140219-224749.jpg

20140219-224802.jpg

20140219-224817.jpg

En reaktion på ”Äntligen promenader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s