Lite ensam.

Standard

20140226-161409.jpg

Den här vintern har varit tung för mig. Rusas skada, dålig sömn och depression har verkligen dragit ner mig. Det har gjort att jag isolerat mig och knappt träffat några förutom arbetskamrater, Jessica som bor granne och Mathieu såklart. Nån gång då och då har jag tagit mig iväg på saker, men har inte känt mig helt bra.. Jag tänker tillbaka på alla dagar man spenderat med träningskompisar och fika, eller bara ute på stan eller i skogen tillsammans med folk jag gillar.

Nu känner jag mig mest ensam, mina lediga dagar spenderar jag själv. När Rusa har varit dålig har jag mest sovit och stirrat ut genom fönstret eller tvingat mig att göra husliga saker och jobb. Nu när Rusa är bättre så går jag ut på promenad själv eller åker till klubben själv. Det känns inte så utvecklande när det gäller träningen. Men jag antar att jag skapat situationen själv.

Det är ändå tur att jag har Mathieu, min mamma, Jessica och hundarna. Annars hade jag nog gått under. Dom är ju alltid där som stöd och gör att man glömmer bort allt för en stund. Det värsta är egentligen att jag har det så bra, att jag har vårt fina hus, vår fina skog, fina hundarna, fina sambon…. Ändå så blir det så här.

Nu måste jag i alla fall försöka dra mig ur denna isolering. Försöka hitta tillbaka till att träna med andra och gå ut och göra roliga saker med andra. Det är inte bra att bara sitta här hemma…. Ska gå med i Botkyrka Brukshundsklubb som är en av de närmaste klubbarna. Tyresö BK, som är min ”hemmaklubb”, har helt plötsligt hamnat jättelångt bort. Så nu måste jag lära känna en helt ny klubb och nya människor. Kanske gå med i nån träningsgrupp… Satsa på brukset…

Måste sluta gå på facebook och bli ledsen över att det känns som att livet bara passerar utan mig. Läsa om alla hemskheter som händer djur och människor där ute.. Det gör mig knappast gladare.. Ändå kan jag inte låta bli, tror på nåt sätt att jag älskar att vältra mig i allt dåligt.. Och speciellt att tycka illa om mig själv..

Det är dags att sluta med detta och försöka se alla de positiva sakerna med livet. Det ska gå!

Förlåt om jag blev lite personlig, ibland behöver man bara skriva av sig lite…

20140226-161323.jpg

20140226-161335.jpg

20140226-161343.jpg

20140226-161626.jpg

20140226-161705.jpg

3 reaktioner på ”Lite ensam.

 1. Kram ❤️ Jag har sen många år tillbaka nästan helt isolerat mig under nov-januari. Jag umgås som du med få men väldigt nära vänner förutom arb kompisar. Det är som att jag gör som björnen och går i ide… Jag orkar inte vara social helt enkelt… Jag vet inte varför jag gör så men jag trivs med det… Kanske krävs det för att orka vara social februari-oktober? Har också lätt för att gå ner mig i depressioner och det blir ju ofta värre under okt-jan när mörkret kommer……

  Det jobbiga är att bli social igen efter sådana perioder. Är helt slut efter bara en kort promenad med en ny människa…

  Angående facebook så har jag valt att dölja typ 80-90% av mina ”vänner”. Jag blir helt utmattad av att bli matad med all information om alla människor där så jag har begränsat det till några få som ger mig energi. Sen kan jag i perioder/veckovis gå in på folks sidor och ”hämta information” när jag själv vill och orkar ta emot den..

  Kram

  • Skönt att höra att det inte bara är jag…. Brukar inte isolera mig egentligen för jag är rädd för att bara va med mig själv… Måste fixa saker och umgås och göra saker hela tiden för att hålla mörkret borta…. Varje vinter brukar jag fixa nåt projekt.. Tex inomhusträning eller nåt…. Vågar inte va ensam med mig själv och det är väl det som är grejen…hinner gå in i ett galet självhat då… Nervärdera mig själv är det jag är bäst på… Sen ändras det och blir tvärt om…fast det var länge sen….

   Låter som en bra idé med Facebook, men har ju sjukt mycket folk som vänner där…skulle nog ta lite tid då……

 2. Usch inte tycka illa om det finaste och värdefullaste du har! Kram

  Ja för mig tog det ett par dagar… Jag lät de dyka upp i nyhetsflödet och valde då om det var en person som gav energi eller slukade energi. Bara att klicka på ”dölj allt från den här personen”. Slutade med att jag dolde de flesta och går istället in på deras sidor om jag vill uppdatera mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s