Bruksdag.

Standard

20140302-203257.jpg

Idag blev det en bruksdag. Jag vaknade och blev sjukt sugen på att låta Karma spåra. Att träna rapport var redan planerat. Åkte ner till parkeringen där jag brukar spåra med Rusa (asfalt) men där var det så mycket bilar och folk att vi åkte lite längre ner till en grusplan. Var tvungen att parkera lite längre bort, så jag fick ta med mig Karma och sen binda upp henne. Nästa gång ska jag låta henne vara kvar i bilen, för hon blev alldeles för uppvarvad. I och med att hon var så uppe i varv så tänkte hon inte så mycket på vad hon gjorde utan gnällde mest och hoppade runt. Gjorde ett kort spår på ca 20 m. Jag la ut godis lite här och där som är små, platta och bruna, så de syns verkligen inte. Hon var dock som jag just skrev, väldigt uppspelt och spårade bara bitvis. Sket fullständigt i godisen.. Kom sen på att jag glömt kolla vinden, och det var ju såklart motvind… Gör det ju lite svårare då förstås.. När hon känner var spåret och saken är så pass bra, och sen inte får gå förrän hon sätter ner nosen. Inte lätt. Gjorde ett till spår på ca 30 m. Även där var hon uppvarvad, men vinden låg i alla fall åt rätt håll och en större sträcka blev rätt. Sista spåret också på ca 30 – 40 meter gick bättre! Hon spårade bra från början, även om hon ibland gick av spåret (så jag fick stanna) och hon blev lite störd av några som gick längre bort med hund. Men hon hade väldigt hög motivation (lite väl hög temp dock) och det blev längre sträckor som hon spårade bra. Jag filmade lite men platsbrist i telefonen gjorde att det inte blev så mycket.. Ska bli riktigt roligt det här! Men nästa gång ska jag lägga ut spåret utom synhåll så hon kanske kan tänka och koncentrera sig lite mer…. För bitvis kändes det som hon bara ville springa och blev frustrerad när hon inte fick… Men dock kul att se när hon fattade och tänka hur bra det kommer bli!

Jag och jessica gick sen upp i skogen och tränade lite rapport. Alfie fick en sträcka på ca 80 meter för sina första skick. Vi hade våra ”piskleksaker” och kattmat som belöning och jag följde med ut till B-station och sprang därifrån med leksaken hack i häl.. Han sprang skitbra! Tillbaka var det inga problem heller efter Jessica kommit och visat sig.. Sen kom hon tillbaka med Alfie, och så fick de gå ut till B med visad belöning på A. Där var det tydligen svårare att lämna Jessica.. Men han klarade det med lite hjälp, så vi slutade där.. Blir mer peppande på min station framöver. Förresten klarade han att bara ge lite gnäll vid stationen och inget skällande än så länge! Han var trött efter heldag i trädgården igår, och det märktes efteråt..

Rusa fick längre sträcka, ca 160 m. Vi gjorde samma grej som med Alfie… En sträcka då båda gick till B, och sen skickades Rusa till A. Sen visade sig på A, för att sen skickas till B. Sista sträckan till A hade vi gjort en förlägning på kanske 30 – 40 m… Märktes att hon inte har kondis längre, för sista sträckan gick inte lika fort som första. Men hon klarade alla sträckor hur bra som helst. Ingen tvekan alls… Förlängningen var inte heller ett problem. Man märker att detta verkligen är hennes rätta element! Lite skillnad i motivation om man jämför med spår… Vi får se om vi kan lyckas ta oss nånstans nu när jag och Jessica kan träna lite mer regelbundet. Vi bor ju ändå grannar och vi har rapportskogen utanför tomten… Att få ut sträckor där är inga problem heller…. Kanske man får starta lägre rapport istället på aussiemästerskapen 😉

Känns bra att ha bruksat lite. Det är verkligen roligt!!

En reaktion på ”Bruksdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s