Träning!

Standard

20140306-193003.jpg
Alla bilder är tagna av Lisa
Nu är hundarna trötta! Vi har tränat två dagar i rad och man märker att rusa förlorat både kroppslig och mental kondition. Men kul har vi och alla är vi så glada över att få träna igen!

Rusa
Igår tränade rusa på rutan… Använder target och har bestämt att ha rutan på samma ställe under passet och hellre skicka flera gånger dit, eftersom att flytta den gör henne väldigt osäker. Det har gjort att farten är fin nu. Sen får jag successivt ta bort targeten några skick och när det sitter börja flytta rutan. Nu ska vi bygga upp självförtroende i detta moment! Tränade det idag också från olika avstånd. Skickade några gånger med target och sen typ 3 utan. Första skicket utan var bra, sen stannade hon själv innan rutan på de följande. Så där ska jag skicka en gång utan och sen lägga tillbaka den…. Och fortsätta som jag skrev ovan..
Sen tränade vi budföring som rusa älskar. Springa springa! Hon fick också köra lite metallapport igår och hon sprang med den direkt! Där tror jag också jag gjorde fel som upprepade för mycket, skulle slutat vid repetition. Tror jag ska göra bara en repetition varje träning nu… Inte flera… När man hetsar henne med bollen blir hon så taggad att det känns som hon inte tänker så mycket och då kan hon springa… Sen repetitionerna efter så vet hon vad det gäller och tar inte i… Blir hjärntvätt där tror jag. Sen körde vi vittring och det hade hon glömt lite och smakade på flera pinnar, men efter några repetitioner gjorde hon en jättebra. Har ganska många pinnar så hon får leta ordentligt. Nu kan vi fortsätta att sätta ihop det till ett färdigt moment igen…
Blev lite fjärr också med ganska kort avstånd eftersom det var katastrof när jag tränade med min mamma sist. Det gick bra men får inte pli på stå-sitt! Har funderat lite och kommit fram till att jag ska göra ”omvänd pallträning”. Så hon får lära sig att stå stilla med bakbenen på pallen och bara röra framben framåt eller bakåt… Tror inte jag ska shejpa in att hon ska gå upp med bakbenen på den eftersom det blir förvirrat samt mycket tramp, så blir hjälper till att börja med för att få henne helt stilla…. Blir spännande!
Idag blev det dessutom lite lite fritt följ. Börjar bli svårt med ”target projektet” när bakdelskontrollen blandas in… Hon har svårt att göra båda samtidigt, vilket är förståeligt… Ska filma nästa gång och se hur jag ska gå vidare med detta projekt eller om jag ska strunta i det… Helt om blir i alla fall helt klart bättre!
Gjorde lite vanlig apportering i delar… Farten är ok, men inte så snabb som hon kan… Metallen ville hon inte springa med idag, så det blev trav…
Hon fick också ett jaktspår med Jessica i slutet… Bara ca 100m vilket kanske är lite kort i detta fall… I början gick hon över en grusparkering där jag gått ut spår till Karma, så där var det lite virrigt, men sen gick hon jättebra en sträcka..
Efter det vindade hon in Jessica och då var det svårt att koncentrera sig på spåret… Men vi kom fram till slutet… Hade gärna haft henne med tekniken och drivet hon hade den sträckan som gick bra….

Karma
Karma får göra lite smått och gott med massa lek och inga krav..
Igår fick hon träna stadga i sitt. Det gick bra. Lite budföring…. Där är det lite problem hos den andra… Hon kan hämta saken för att sen springa tillbaka till mig… Måste förstärka andra änden jävligt mycket mer och bara sticka till en liten godis hos mig…. Att jobba på!
Sen blev det lite ”nej-övning” inför externbelöning…. Så hon lär sig att hon inte får ta sakerna i skålen förrän hon får varsågod… Såna där enkla saker som jag glömt träna på…..
Idag fick hon två minispår på grus. Första var hon kvar i bilen och där tyckte jag hon höll en lite mer normal aktivitetsnivå… Dock förstod hon inte riktigt men spårade bitvis tills vi tog oss fram… Gjorde ett till direkt och Jessica fick hålla henne utom synhåll… Där gick hon bra hela vägen fram tills vi kom nära leksaken, då vindade hon och blev lite frustrerad att hon inte fick springa fram direkt… Men sen spårade hon och så fick hon belöning… Så sugen på att spåra mer!! Hon kommer bli grym..
Sen fick hon leka lite.. Sitta kvar vid sidan… Ligga.. Kontroll med ”spöt” och lite sånt.. Glad och pigg som vanligt! Sötis!

Supermysig dag som jag gärna gör om! Träna, dricka kaffe och snacka skit….

20140306-195939.jpg

20140306-195948.jpg

20140306-195958.jpg

En reaktion på ”Träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s