Rusa är frisk!

Standard

IMG_1376

Äntligen kan jag pusta ut och börja träna ordentligt igen utan att oroa mig! Jag har sett en minimal rörelsestörning hos Rusa även sen hon blev bra i handlederna. Jag har tänkt att det ser ut som hennes handleder är svagare (mer vinklade framåt) och hon slänger ut tassarna mer. Hos Stefan på Redog fick jag reda på att jag inte var ute och cyklade när det gällde rörelsestörningen, men att det inte handlade om svaga handleder. På nåt sätt viker hon ut tassarna lite när hon går, ena inåt och andra utåt, vilket förklarar att hon går lite annorlunda. Stefan trodde det beror på att det blivit ärrvävnad där hon skadat sig och att den delen därför blivit svagare. Han sa dock att det inte var nån fara eftersom de andra musklerna kommer kompensera för detta med lite tid… Hon hade inte ont någonstans och mådde bra i övrigt! Så nöjd!! Härligt efter all oro.

Nu ska hon bara få gå ner lite i vikt. Hon är ju kastrerad och trots en tredjedels nerdrag på maten så har hon gått upp typ 1 kg. Dessutom är hon ju inte i närheten så musklad som förut. Men nu får vi ju börja cykla och träna ordentligt, så med många långa offroad promenader i skogen och cykelträning nån dag i veckan så ska det nog lösa sig….

Vi har inte tränat nåt sen sist, men Rusa har varit på sitt simpass som vi har varje måndag och vi har varit ute på fin promenad med vänner. Karma är helt galet miljösäker och tar sig upp var som helst. På promenaden gick vi upp i ett utkikstorn och tittade ut över sjön. Rusa och Karma var nedanför på en minibrygga som tornet stod på. Jag såg att hon gick upp ett steg eller två, men gick ner sen. Tittade ner en gång till och då hade hon tagit sig upp mer än halva stegen! Vips så var hon uppe i tornet.. Vazy var höjdrädd men klättrade en gång upp för en vanlig stege (!) upp till andra våningen på ett hus. Sen var det ett helvete att få ner henne eftersom hon upptäckte hur högt det var. Hon gjorde allt detta för att få vara med oss. Karma är lite lik henne på det sättet.. Hon måste vara med oss jämt! Bra på sitt sätt men lite jobbigt med till exempel budföring och sånt… Men det är tur att hon inte har problem att vara själv när Rusa är med i alla fall. Vazy kunde aldrig vara själv…. När hon är helt själv gnäller hon och så, men inte stressad när man kommer in….

På simningen så får hon vara bredvid poolen och leka lite med leksakerna, men igår så var hon vips uppe på poolkanten som ändå är högre än min midja… Galning!

Idag blir det lite lydnadsträning i trädgården, en promme och lite studerande inför mitt nästa projekt….

20140318-121430.jpg

20140318-121437.jpg

20140318-121443.jpg

20140318-121457.jpg
Ps. Karma är sjukt långbent nu. Nästan lika hög som rusa (skiljer kanske 1cm) och väger 15kg….

En reaktion på ”Rusa är frisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s