Yrsel

Standard

Idag är jag hemma från jobbet för när jag vaknade och gick ut med Karma, så höll jag på att ramla nerför trappen för att jag var så yr. Sen kunde jag inte ens vända mig i sängen utan att allting snurrade.. usch vad läskigt!

Oavsett så har Karma och jag tränat lite i morse, för hon ska få ta det lugnt med promenader och sånt ett tag nu. Har märkt en liten markering (hon drar benet lite inåt och vill inte riktigt sträcka ut det framåt) på höger bak  och vill inte riskera något… Hoppas det blir bättre snart! Så det blir koppel och mental träning helt enkelt. Man blir ju lite lat när man har hus och släpper gärna ut hundarna på tomten, men nu får det bli skärpning när det gäller karma…

Här om dagen innan det blev vinter igen, så hann vi med lite uppletande. Just nu kör jag med synretning på båda hundarna. Rusa kan ju leta bra, men går hur som helst och tar därför lång tid på sig, så nu kör vi lite systemträning… Försöker börja med synretning och sen handtecken. Har en film nedan på första passet.. Hon förstår ju inte riktigt varför handen är där, men med lite tid så tror jag det kommer bli bra. Karma verkar älska uppletande.. Det är kul ! Hon kommer dessutom direkt in med grejerna… duktiga valp!

Jag har även fortsatt med Rusas fria följ projekt och nu börjar hon faktiskt kunna hålla huvudet och även kontrollera kroppen… Jag har varit lite rädd att hon ska börja gå utåt med bakdelen, men det har försvunnit med lite träning. Även om det dyker upp så blir det ju utebliven belöning, och rusa är bra på det här med shejping och kroppskontroll, så jag tror det kommer bli riktigt bra. Dessutom får jag stegförflyttningarna typ gratis… Måste dock gå sakta framåt, för än så länge kan hon inte gå i normal hastighet på detta sätt, så vi får teknikträna lite längre…  Det går dock framåt och känns bra, så vi fortsätter…..

Här nedan har jag en film på hur det ser ut nu… Hoppas kunna träna det ute snart, men nu börjar ju våren komma tillbaka, så kanske man kan komma sig ut på planerna ordentligt snart….

3 reaktioner på ”Yrsel

  1. Ser fint ut! 🙂 Hoppas det inte är någon fara med Karma!

    Testade köra på Geni några pass och oj vilken skillnad det blev. Precis som med Fokus fick hon en helt ny förståelse på vart jag vill att hon ska befinna sig i fotposition!

    Ps, vart har du köpt byxorna? Snygga och ser assköna ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s