Detaljer.

Standard

P1070878

Rusa och syrran på kennel lägret 2011 (tror jag det var). Kolla hur svart Rusa är i ansiktet…

Tänkte inte träna så mycket mer inför tävlingen. Jag har genomfört min plan ganska bra faktiskt. Det har ju kommit upp lite grejer på vägen, så där har jag fått nöta lite mer, men annars har det gått ungefär som jag tänkt…

Idag tänkte jag inte göra så mycket kedjor, för jag tränade här om dagen och körde så gott som bara kedjor, och det blev en del slarv.. så idag tänkte jag träna på detaljer. men började med sittande i grupp och platsliggning (själv dock…) och testade utan externbelöning efter sista ”katastrof platsen”.. Hon var inte lika taggad och det var bara ett gnäll och gick bra annars. Hon vickade på rumpan två gånger mot typ 10 sist.. haha..

sen gick vi fritt följ… det gick himla bra faktiskt. Jag måste tänka på hur jag ska värma upp, och jag tror faktiskt jag ska träna lite detaljer innan, för när hon har tränat en stund på detaljer är hon som bäst även i kedjor…  Vi får se, för det är ju lite av en ”ny” hund för mig nu.. Hon har ändrats ganska mycket sen för ett år sen eller två… Sista tävlingen i september förra året var början på det nya och det har bara blivit bättre sen dess. Men dock har det ju dykt upp lite andra problem som tex platsliggningen som blir lite väl taggad. Det börjar likna som hon var när hon var ung och inte hade börjat löpa… Men farten får man såklart fortfarande jobba med.. Fokus och attityd är dock helt annorlunda och det är det viktigaste! Vi ska ju inte till SM så vi behöver inte väldens högsta fart….

Sen blev det rutan, som var dagens negativa.. Jag hade ingen target och då har hon börjat få för sig att gå till vänster om rutan (eller höger).. så där måste jag träna, antingen blir det väldigt bra (när hon väl springer rätt har hon bra fart och snabbt ligg och ganska bra ingångar från inkallningen) eller så blir det en nolla… men allt kan hända… håller på att fixa band till min ruta nu så det blir lite tydligare var hon ska…

Körde inkallning med ställande och fick upp ett riktigt bra tempo! kör med bollkastaren och  nöter endel… Helt random om hon får kallas in hela vägen, får ett ställande med kast eller får köra båda inkallningssträckorna… Gick över förväntan! hon brukar ju tycka hon vet vad som ska hända, så då gör hon det själv, men nu så visste hon faktiskt inte, så hon sprang på bra oavsett om jag gjort ett ställande innan… såklart så tänker hon lite när hon springer efter jag gjort ett ställande, sån är hon, men farten är ändå högre än vad hon sprungit på länge…

Metallen körde vi lite också. Där tävlade vi om vem som sprang fortast. Taggade henne mycket innan och fick faktiskt till galopp flera gånger utan att behöva springa iväg… det går framåt! Dessutom håller hon bättre i den nu.. Den som är i trädgården bär hon stolt runt på hela tiden.. Den är också tejpad, men tejpen börjar nötas bort och det kommer naturligt bli mer och mer metall att ta i… Vi får se vad hon tycker om metallen utan tejp på tävlingen, men detta är ett långsiktigt projekt, så det är ingen fara om det inte går vägen..

körde två repetitioner av vittringen, och där tog hon rätt båda gångerna utan att kolla av alla pinnarna, så det var bra… Sprang iväg så hon skulle få upp farten på vägen in, men hon vill gärna trava… tränade sen separat lite ingångar…

Annars så lekte vi och höll på, så det var ungefär vad som blev av…

karma fick träna på att runda en stor kon och att hålla fast en leksak… kör bara lite shejpingövningar och leker massor. Hon börjar bli riktigt duktig på att släppa leksakerna, och släpper för att ta godis… Hon kan koncentrera sig mer med godis nu också och jag kunde göra shejping för fasthållning med bara godis… så nöjd! Allting utvecklas åt rätt håll och det är så roligt att träna!

Blir spännande att se hur det går fram över.. Massa träningsprojekt på gång såklart…. Blir säkert fler efter tävlingen då vi vet vad vi behöver träna på….

Imorgon kommer Mathieu hem från frankrike igen… planerar att bara träna på tisdag och sen vila tills tävlingen på söndag…. är riktigt pepp och känner ingen press att prestera.. så skönt att vara i en rolig klass så man slipper bli less!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s