Tävling och kramper.

Standard

Igår var jag och Rusa på Hölö-Mörkö Brukshundsklubb för att debutera i trean. Som jag skrivit tidigare har jag varit lite orolig för Rusa men hon verkade helt ok. Vi hade dock haft besök från familjen med barn, sedan av vänner och barn… Dom älskar Rusa… Hon är så snäll och gör som dom säger, så länge dom har en boll…

Tävlingen gick inte sådär jättebra, men efter att hon hade lite låg attityd i fria följet mot slutet, så bestämde jag mig för att ta det som en träning och hjälpa henne där det behövdes. Trodde jag fått nästan bara nollor, men det visade sig inte vara så, utan det blev i alla fall ett tredjepris. Jag är nöjd med att hon sprang bra i inkallningen, och till rutan… Dock blir hon osäker när hon kommer fram mot rutan och det inte är någon target där… Hon förutsätter ju saker hela tiden.. Men det är ju helt mitt fel att hon är så. Hon är i alla fall säker på att hitta konerna och att springa mot rutan i fart… Jag har dock en plan på hur jag ska jobba med detta och igår inhandlades band till mina koner som jag nu håller på att sy till (hittade inga som var 12 meter långa, så det blir att skarva!)..

 

Tydligen sa det att domaren var hård, men jag var mycket hårdare och såg alla misstag… Därför jag trodde att betygen var sämre antar jag… Men här är poängen i alla fall:

Sittande i grupp: 10 (hon nosade en gång på marken, så där hade jag dragit ner till en nia i alla fall…)

Platsliggning: 10 (vad bra! inget gnäll då antar jag!)

Fritt följ: 7,5 Släpper högersväng, position, sitter snett, DK (hon var inte riktigt fokuserad och det blev lite sämre i slutet, där jag hjälpte henne med DK.. Var nöjd med sakta marsch, och en del svängar, början var bra fokus och position… Sen svajade hon iväg en del…)

Sättande: 0 sitter ej (hon tittade på något annat just då och chansade när jag kommenderade…. på ligg)

Inkallande med ställande: 8,5 ställandet, avslut (tyckte det var skönt att inte få nerdrag för tempo! Varken på första eller andra sträckan… ställde henne lite för sent, men är nöjd med det ändå… avslutet var ju dock inte det bästa..)

Sändande med läggande och inkallning: 0 bryter (Hon sprang mot rutan men blev osäker och la sig framför vid en kon… Jag gav DK och då blev hon osäker och sprang runt lite… Kallade sen in henne mot mig och skickade igen och då sprang hon in, så då avslutade jag rutan.. Skönt att kunna hjälpa henne så hon fick klara det ändå!)

Apportering och hopp över hinder: 8 dåligt avslut (vet vad vi ska träna på i allt.. haha, men själva hoppet och apporten var bra! kastade nära så jag inte fick nerdrag för tempot, också bättre för hennes teknik verkar det som…)

Apportering metall: 5 tveksamt gripande, tempo, släpper. (galet att man kan få en femma fast hon släpper apporten egentligen.. helt säker på att det var en nolla… Men oavsett… Hon sprang ut bra, började greppa och upptäckte att det inte var tejp på och blev lite äcklad, släppte men valde att ta den, blev äcklad och släppte den i position, men tog upp igen och gav.. satans sned ingång!)

Vittringsprov och apport: 7,5 Tempo, avslutning (När jag vände mig om glömde jag säga ”stanna” så hon följde med en bit, gav DK och då satt hon kvar.. Hon sprang ut helt ok fart och annars var det precis vad vi jobbar på, tempot och ingångarna, så där var det inga surprises… Hon stannade direkt vid rätt pinne, men nosade på nåt i gräset, gick sen vidare och kollade de andra för att sen ta rätt… undrar vad det var på marken…. )

Fjärrdirrigering: 7 DK, flyttar något fram (Är egentligen så nöjd med skiftena! Hon trampade lite på stå ligg, och kom pyttelite fram i stå – sitt, men hade en bra tanke bakåt… Äntligen börjar stå-sitt funka… Hade det inte varit för att hon inte var riktigt med så hade vi fått mycket bättre betyg… Jag gav DK på två skiften…)

Helhet: 7 (hon var ju inte riktigt med så jag fick säga till henne nån gång och så, men hon vart väldigt glad just efter momenten och det har vi ju jobbat mycket på… det var kul!)

Sen sprang vi ut och hon fick massa massa belöning och glädje… Det är helt klart värt för nästa tävling! Hade en bra känsla trots nollor och allt. Så mycket roligare att vara i en ny klass med roligare moment.. Känner ingen press alls efter lite insikter… Men det är klart man blir lite sugen på att klara det när typ alla man känner får super resultat med yngre hundar än rusa….. Men vi har ju jobbat på det här och att vi har kommit till den här attityden är redan det en vinst i sig! Hon kan ju momenten i sin helhet egentligen, mycket smågrejer att jobba på bara (bla. ingångar!!)

 

På kvällen så vart jag jätteorolig för hon pep till utan anledning flera gånger.. Jag fattade inte varför och klämde och kände med hittade ingen reaktion i frambenen, ryggen eller bakbenen… Stretchade dock inte ut dem ordentligt åt alla håll.. Mathieu såg sedan att hon fick kramp i höger bakben och pep till.. Så det är ju det såklart! När man böjer bakbenet utåt framåt, eller utåt bakåt så piper hon och drar undan benet.. Det verkar göra väldigt ont för hon blir väldigt låg efter varje gång det gör ont… När jag sedan tänkte efter så hade hon faktiskt krampat en gång på tävlingen precis där… Jag stretchade och masserade och sen var hon som vanligt så jag tänkte inte mer på det då…. Men det faller på plats nu med hur låg hon varit de senaste dagarna… så med tanke på det och barnen som vimlade dagen innan så är jag faktiskt väldigt nöjd med hennes attityd på tävlingen och speciellt inkallningen där hon faktiskt tog i… Men på kvällen blev det värre och hon ville inte ens gå.. Fick bära in henne efter att ha gått typ 50 meter till grannen på väg till skogen… Sen stod hon bara där på tomten så jag bar in henne… sen stod hon i hallen, så jag bar upp henne i soffan… 😦 var jättejobbigt att se henne så och jag vill bara gråta när jag tänker på det… Men jag vet nu var det är, att det är en muskel, för man känner var det är svullet…

Så nu är det vila i en vecka – tio dar… Har några Canidryl hemma som hon kan få också… Samt lite massage och möjligtvis stretching om någon dag då hon inte har lika ont.. Inge kul med kramp!

Var just och hämtade in karma från tomten… trodde jag… när jag ropade på henne så kom hon från skogen där hon varit på egna äventyr… Den tjuven har krupit under grinden! Tur att hon väljer att gå till skogen och inte till vägen i alla fall….. Men nu har jag lagt för där hon kan krypa, så nu kan jag hoppas att hon inte smiter.. Hon kommer i alla fall när man ropar.. haha… Sen så var hon också irriterande igår kväll.. Jag var så sjukt trött och ville bara sova.. gick ut med henne för att bajsa, för jag visste att hon behövde det.. Men icket.. efter att ha varit ute länge så gav jag upp och gick in… kanske hon inte behövde bajsa ändå….. vad hittar jag när jag går upp på natten, jo en bajs på golvet i hallen! argh…. Hon är ju snart 7 månader! hur länge ska hon hålla på så här… Hon har jämt haft ”bajsfobi” och hållt sig tills hon inte kan längre, och då blev det gärna inne på natten eller vid andra tillfällen när man inte är beredd… det spelar ingen roll om hon varit ute 1 timme, hon kan ändå hålla sig, för det inte varit krisigt just då….. suck…

Men igår var jag och spårade hårda spår med henne och hon var duktig som vanligt… det är ganska svårt med helt färska spår för hon vill ju gärna gå på vinden… Dock så väljer hon alltid att gå efter markvittring ganska snabbt när jag stannat…. Jag ska nog göra det lite lättare för henne och ha lite liggtid så vindvittringen blåst bort… Får se hur det går… När hon har spåret får jag dock nästan ligga bakåt för hon vill fram så mycket.. så det är riktigt kul!

Nu är det strax jobb, men nu kommer jag gå ner i tid för att jag ska börja plugga! Så spännande!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s