Massor!

Standard

20140525-220057-79257191.jpg

Hittade bara bilder på radarparet, fast jag träffat så många andra sen sist. Jag har inte hunnit blogga för det har varit fullt upp från morgon till kväll, och igår så var jag helt slut, men jobbade ändå i trädgården hela dan och gav hundarna ett litet lydnadspass var…. Jaja, börja från början kanske..

Jag har börjat en utbildning för att bli hundfysioterapeut och det är sjukt spännande och kul! Den är precis så nördig som behövs för mig just nu! Efter att ha jobbat två år hos CRT så känns det riktigt roligt med en mental utmaning där jag kan fascineras av hur kroppen fungerar och lära mig latin. Har dessutom fixat mig en praktikplats redan på ReDog i Tumba… För de har öppnat en filial där! Hur tur kan man ha liksom? Jag är super pepp och onsdag till fredag har jag spenderat i Västerås. Åkte direkt efter jobbet på tisdag, vilket var lite tungt efter en lång och VARM dag på jobbet med massa saker som händer som vanligt. Får bo hos Marlene när jag ska ha kurstillfällen där jag måste vara på plats, och resten är på distans. Men var så sjukt roligt att åka iväg på ett litet äventyr. Blev väldigt väl mottagen och hade super trevligt med henne och sötaste Geni… Karma och Geni blev bästa vänner, och Rusa var ibland surtanten och ibland lekledaren… Geni var så gullig och skulle alltid vara nära Karma hela tiden… Vaknade på natten och då kom Geni och gick på mitt huvud bara för att kunna titta på Karma så nära som möjligt… Sötisar! Dessutom pushade de varandra att simma, så nu har Karma börjat simma på riktigt. Och inte dåligt heller, hon kan simma runt runt utan att hämta något.. Men hon gillar bäst att tävla med Rusa till pinnar… Marlene bodde otroligt fint vid vattnet så de fick simma varje dag. Dessutom var hon så snäll att hon tog hand om hundarna när jag var på kursen så de fick en riktigt lyxsemester med sol, bad och lek på dagarna och träning på kvällarna. Hann med lydnad och spår. Tränade lite inför lägre med krypet och framförgåendet med Rusa… Haha, hon är så rolig… Kan reglera hastigheten och stanna när jag stannar.. Men hon har lite svårt för att gå snabbare än vanlig gång, och ibland att höra ordentligt när jag startar igen… Men vore jävligt coolt om man kunde fixa så hon kan ändra takt precis efter hur jag går, och ändå hålla avståndet samma… hehe… Hon är en riktig tekniker hon..

Karma fick träna lite fritt följ, lite ligg, lite stadga i sitt och inkallning… Sen lekte vi och var tokiga som vanligt… Har faktiskt sjukt roligt när jag tränar nu, och var riktigt kul att träna med någon ny också 🙂 Marlene och Geni var också duktiga och snart är det dags för debut. Spännande!

Dagen efter hann vi med spår, Karma fick 100 m på grusväg. Hon gick så bra!! Ett tapp hade hon bara på hela vägen och jobbade superkoncentrerat inom teknikkriterierna. Nu är det snart dags att lägga in underlagsövergångar.. Spännande! Men lydnaden är lite svårare, detaljerna då speciellt. Jobbar med bakdelskontroll på pallen, men jag är inte van att det tar sån tid för henne att förstå! Hon går lätt upp i varv och blir frustrerad så fort man försöker pusha henne att gå lite längre.. Då kommer lätt ljud och så bjuder hon på sitt eller ligg (på pallen då.. haha).. Men allting går framåt, även att hålla fast… Sakta men säkert.. Är ju van vid Rusa som snappar upp minsta grej direkt, och fattar hon inte så tänker hon en liten stund och sen gör hon rätt direkt… Haha, dom är så olika!

Rusa är däremot inte lika snabb i spåret! Men jag är sjukt nöjd med att hon börjat ta upp spåret direkt på ett bra sätt efter varje grej, hon hittar alla pinnar och jobbar hela tiden…. Nu måste vi bara ÖKA tempot… Hon är noggrann, men som sagt går det inte fort, så minsta tapp och vi är ute ur leken.. Men vi jobbar vidare! På tisdag blir det spår och lydnad igen då jag är ledig. Med lite plugg emellan.. Kul!

I helgen har vi bara varit hemma och ute i trädgården hela dan… Även där fick Rusa träna lite kryp.. Sen fick alla tre hundarna tävla om bollen i en inkallning. Karma vann oftast, Rusa ibland och Alfie inte alls. Haha, han bara satt och tittade åt sidan… haha, han är så rolig! Rusa fick också träna framförgående och klarar gå 20 meter innan hon blir fundersam och ”frågar” mig vad jag vill…. Men klarade upp till 24-25 tillslut. Räknar stegen nu så att jag ska göra lite olika alltid.. Så är det bara utöka längden… Behöver inte göra med koppel egentligen, utan det tränar jag separat sen med utgångar från sidan bara…

Idag har vi jobbat hela dan i trädgården och sen åkte vi och simmade hundarna lite.. Tänkte försöka simträna några gånger i veckan så de bygger bra med muskler för att klara alla påfrestningar de utsätter sig för hela tiden…

Imorgon blir det jobb, och jag som har så satans ont i kroppen efter att ha hackat upp hur mycket mark som helst idag…. Men fint blir det!!

20140525-220057-79257604.jpg

20140525-220058-79258167.jpg

En reaktion på ”Massor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s