Såå roligt!!

Standard

IMG_0440

Nu har Rusa fått glänsa i två dagar.. Äntligen så börjar det lossna för oss och vi kommer ur den onda cirkeln. Tror det kommer gå bra till slut! Haft så dåligt självförtroende och verkligen inte trott på oss under så lång tid… Men nu börjar både jag och Rusa få självförtroende och pepp, det ena bra leder till det andra, precis som det kan vara tvärt om.. Men god cirkel på väg!

Igår körde vi rapport med alla tre hundarna. Rusa fick korta sträckor men med två förlängningar. Hon sprang som satan och hade absolut inga problem med förlängningarna. Trots att hon var flåsig och verkade trött höll hon samma tempo hela tiden och blev jättepepp när jag tog henne till starten. Så roligt med Rapport….

Idag så mötte jag upp en från BBK för att han skulle visa mig spåret han snitslat inför söndagens högretävling. Jag tänkte att jag ska bidra med lite hjälp då och gå ut spår är ju kul.. I alla fall droppade jag lite pinnar i spåret, verkade dock ha glömt två ställen för jag snackade för mycket… Upptäckte det inte då, men när Rusa gick förbi en ”pinnsnitsel” utan att plocka en pinne. Då blev jag förvånad (det händer inte!) och gick tillbaka. Letade massor men hittade ingen pinne. Inte heller vid en till snitsel senare… Så kan det gå. När jag ska gå ut inför tävlingen så är jag ju lite noggrannare och inte bara hänger på….

Det var roligt att gå ett snitslat spår. Snitslarna hade ju hängt ganska länge så de verkade inte ha så mycket vittring… Rusa brydde sig i alla fall inte det minsta. Men man fick verkligen se hur noga hon är! Enligt henne duger det inte att gå en halvmeter från spåret, utan högst en decimeter… En gång gick hon av spåret (mot slutet) med ca 3 meter, och det var det enda tappet på hela spåret. Hon gick tillbaka i en båge och tog upp spåret igen kanske 3-4 meter innan hon tappade det… Hon startade jättebra efter varje pinne och jobbade hela tiden koncentrerat. Dessutom hade jag inte lika bra belöning som vanligt, bara lite äckliga torra godisar.. Men dom var tydligen goda, för inga problem med nån motivation här inte….  så 5 pinnar plus slut kom in… Utan problem… och hör och häpna… på 23 minuter!! så jävla nöjd… Efter att ha kämpat i flera år med spåret och motivationen börjar saker falla på plats. Motivationen finns, noggrannheten finns och nu även inom tiden! Wohoo! Känns som en seger i sig även om vi aldrig ens skulle bli uppflyttade från lägre…  Det gjorde min dag, för jag har varit så himla stressad över pluggandet och allt i allmänhet, så det var välbehövligt med lite pepp…

Nu tillbaka till måstena….

IMG_0451

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s