Olika träning

Standard

20140714-233611-84971646.jpg
Igår fick hundarna lite olika träning. Karma fick spåra och rusa träna lydnad. Båda vart riktigt nöjda. Att kag gjorde så var för att jag skulle träna asfaltsövergångar med karma, och rusa ska inte få så svåra spår nu….

Vid karmas spår var det fokus på övergångar med asfalt och vinklar med ”hjälp”. Spåret började på en parkering och gick över på gräs, sedan två vinklar på gräs för att sedan gå över till asfalt längre bort. Föremålen var ett skosnöre, en del av en plastgaffel, ett godispapper jag hittade på vägen och en kattleksaksmus.
När jag la spåret var ingen där men minuterna före hon skulle gå på gick en kille precis över, så det blev en liten svårighet till. Men jag såg precis hur han gick så tänkte att vi kunde lösa det om det blev problem…..
Hon hade väldigt svårt att få upp spåret men lyckades just innan övergången, vid vinkeln var hon fortfarande lite osäker och kollade av åt båda håll, rakt framåt var en buske som skulle vart svårt att gå igenom. Sen spårade hon på riktigt bra med bra teknik. Andra vinkeln kollade hon också av men var mindre osäker än första…. Stigen där kullen gått märkte hon inte ens!! Gick jättebra till slutet där det var övergång till asfalt… Då verkade det som att spåret bara försvann….. Svårt det där, men hon är superduktig som kämpar på och tog upp det typ 10 meter innan föremålet..
Godispappret markerade hon snabbt men tog inte. Hade bara tagit i det ett tag innan… Hade inte nog med föremål för var jag ville belöna….. Men jag berömde jättemycket precis när hon gått vidare (hon går ju så snabbt så det var svårt att tajma precis!), men då kom hon med pappret också….
Hon var sjukt nöjd att hitta musen och ville hellre ha den än kampleksaken… Så nöjd med henne! Coolt att vi kan utveckla med vinklar nu…. Får bara träna lite mer på asfalt, så hon slipper bli osäker där… Kommer bli skitbra!

Rusa fick träna lydnad i trädgården. Vi körde rutan och inkallning från rutan. Nu när jag har band så hittar hon alltid rutan, men drar lite mot vänstra konen…. Dock har farten ökat då hon känner sig säkrare, så jag ska inte tjorva så mycket med det just nu så länge hon är i rutan….. Inkallningarna börjar också funka…. Kul att se att hon är så pepp! Körde några kedjor också… Rutan, hopp apport, sättande…. Fritt följ, sättande, rutan….. Pillade lite med fria följet.. Speciellt stegförflyttningar till vänster och vändningar… Så svårt att säga hur det ser ut, men kändes som sista repetitionerna var bättre…. Måste nog filma! Nötte sen lite fjärr.. Speciellt stå-sitt som vi inte riktigt får till helt… Många fina repetitioner, men när jag tar ut avståndet blir hon för lång i kroppen så då blir det inte helt bra… Gäller också att hon inte är för uppe i varv, för då gör hon vilka skiften hon vill.. Haha… Sen tävlade vi till rutan litegrann…. Var fokus på rutan just igår….
Det roligaste var hennes attityd! Så himla pepp och försöker verkligen…
Kul att träna hund!
Ikväll har vi haft besök, så det är lite vilodag för hundarna då…. Planerar en liten vandring till helgen… Kul!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s