Trötta!

Standard

IMG_1256.JPG
Just hemkomna från en träningstävling på klubben, efter en dag med promenad i skogen…. Var riktigt mysigt!

På kvällen innan var jag inte säker på att rusa skulle få komma på promenaden, för hon har haft ont i två tår i några dar. Men hon har fått vila lite i nån dag och så kylde jag igår kväll…. I morse hade hon inte ont alls! Så hon fick följa med….

I dagarna så har rusa fått vara med på jobbet medan karma fått miljöträning med franska gänget. Hon fick åka buss, båt, pendel, t-bana och hänga med på besök i Vaxholm…. Hade visst gått super bra och hon var hur duktig som helst! Att vi haft så mycket besök på senaste har gjort att hon blivit mer social också. Jättebra! Nu älskar hon alla som varit här så hon sjunger som en tok när dom kommer, eller när dom bara vaknar på morgonen. Rusa har ju alltid varit så, men karma har bara haft ögon för familjen…

Här om dagen fick Lea, som är mathieus kusinbarn, följa med och gå ut ett spår till rusa. Blev kanske 500m i skogsmark. Tänkte bara köra motivation så jag använde lite olika grejer, la lite ost i spåret och en kattmatsburk… Hon gick över två grejer och gick segt som fan…. Alltså, hon gick ju i spåret, men gick ändå över…. Vid några tillfällen tappade hon spåret och det tog ett bra tag innan hon letade upp det ordentligt… Blä! Känns aldrig som vi kommer vidare….. Var bara tur när vi klarade ”högre spåret”…. Men vi jobbar vidare…
Några veckor till tävling… Nån dag innan la Jessica ett godisspår till henne och det gick i alla fall super… Inga problem så länge man tjänar ordentligt på att anstränga sig…..

Karma fick samtidigt ett spår på äng, typ 300 m men 4 föremål tror jag… 3 vinklar…. Varmt var det…. Men hon var såå duktig! Tappade lite i en vinkel bredvid vattnet, men hon var så himla varm, så det förstår jag… Även om hon var trött och varm så kämpade hon ändå på ordentligt!

hon fick också ett spår här hemma just efter rusas spår. Från huset upp i skogen. Hon gick väldigt bra på gruset men tappade i övergången till gräsmatta, men sen tog hon upp och dammsög sig vidare och tog vinkeln av stigen perfekt. Efter första föremålet var hon lite trött och hetsade lite, så hon slarvade i upptaget… Men hon löste det och spårade bra resten… Tror jag måste ge henne lite lugna belöningar så hon hetsar lite mindre nu…..

Ikväll var det karma som fick träningstävla…
Ingång på plan och nåt steg fritt följ…. Råkade belöna ett läggande för jag såg inte att hon gjorde det… Haha… Sen gjorde vi om och det blev fint… Hon var ju lika trött som jag men det märks inte på motivationen, dock en del på koncentrationen… Hon tyckte ju att det var lite konstigt med nån okänd som sa en massa saker och nåt spännande hände i skogen… Men fick med henne bra ändå även på nästa minikedja. Det var en ingång på plan, nåt steg fritt följ, läggande under gång där jag backar lite och sen lång inkallning så hon fick springa…. Inga problem att klara kedja, men klart vi måste träna mer på det och på kommendering.
Dessutom fick hon göra en platsliggning där jag belönade ofta och körde lite omvänt lockande. När alla skulle tillbaka gick hon upp ett steg mot mig, men la tillbaka henne och gick emot henne igen…. Men vi har ju knappt tränat platsliggning, så jag är väldigt nöjd!

Rusa fick plats med skott och det gick jättebra! Första skottet hoppade både hon och jag till samtidigt… Kanske inte så bra med en skotträdd matte! Hahaha… Men gången efter kollade jag på skytten och då hoppade jag inte till… För varje skott fick rusa en belöning efter olika tid och samtidigt gick jag länge och längre bort. Hon rörde på öronen, men inget mer och var inte berörd annars.. Så glad! Efter sista skottet fick hon ligga stunden som var kvar och fick sen super belöning… Inga problem alls! Tänk va kul att det funkar så bra! Ska bara träna mer på budföring och även det med skott… När det gäller plats med skott så ska jag träna mycket på att skott är positivt, för själva platsliggningen har hon ju inga problem med…

Imorgon åker fransmännen hem och vi ska vila och sova hela dan….
Nice!

Godnatt!

IMG_1239-0.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s