upp och ner, ner och upp…

Standard

IMG_1276.JPG
Massa saker pågår i min hjärna, då är det bra att träna lite hund så man får fokusera på annat ett tag. Rusa och karma har fått vila i två dar efter alla besök vi haft. Så idag var de faktiskt ganska pigga igen… Har ju hänt saker konstant under en lång tid nu. Vilan firade vi med ett spår var..

Karmas spår gick jag ut på en äng.. Eftersom hon har hetsat så mycket i spåret på senaste bestämde jag mig för att lägga lite godis då och då…. Hon blev verkligen chockad, men det fick effekt och hon blev mer noggrann och mindre hetsig… Tog vinklarna bra och övergången från lågt- till högt gräs gick bra, men sen över på mer gräsmatteliknande underlag var svårare… Verkar svårt för henne att gå från ett underlag med mycket luktbilder till ett med mindre… Typ högt gräs – kort gräs, gräs – asfalt, grus – asfalt, skog – gräs osv…. Men det är helt förståeligt, mycket av lukterna försvinner ju….. Får träna vidare på detta…. Känns i alla fall som hon ganska lätt skulle klara ett appellspår nu… Men vi har långt kvar på lydnaden… Kul är det i alla fall!

Mathieu gick ut rusas spår. Så snällt att komma med.. Pratat en del om hur rusa inte spårat så bra på senaste och hur jag inte vet vad jag ska göra. Hoppas ju att jag inte behöver gå vilse på tävlingen i år igen….. Men i alla fall så gick det helt bra!! Hon höll bra tempo, jobbade hela tiden och förutom några meters tapp i vinklarna så gick hon super i kärnan… Så nöjd när det går bättre igen…. Men idag var hon inte så trött och det var inte varmt, så hon bedömde nog att det var värt ansträngningen idag….

Får se hur nästa spår går….

Imorgon åker jag till Norrköping en sväng. Börjar en ny kurs och ska träffa min mammas söta valp samba. Spännande! Hoppas vi hinner med lite spår och lydnad också….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s